" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia sobre l'Avantprojecte de la llei d'addiccions

Millora de la protecció de la població davant els riscos associats al consum de tabac, alcohol, altres drogues i dels usos no saludables de les tecnologies de la informació i la comunicació, els jocs i les apostes

Fase 2 de 2
Retorn 21-08-2020 - 06-09-2021
Veure les fases
Ajuda

Són espais d'interlocució entre la ciutadania i l'Administració, on pots aportar les teves opinions, necessitats, propostes i expectatives.

Suma la teva participació a través dels mecanismes que tens a la teva disposició!

Tanca l'ajuda

Aquest procés pertany a Normativa

La iniciativa pretén adequar la normativa per poder fer front als reptes derivats del consum de risc d’alcohol, de l’aparició de nous productes de tabac i substàncies psicoactives i nous patrons de consum i també de l’augment de les addiccions comportamentals i patologies associades a conductes de risc amb la finalitat de protegir millor a la població, especialment a menors, adolescents i altres grups en situació de vulnerabilitat.

Objectius de l'Avantprojecte de llei

a) Millorar la protecció de la població davant els riscos associats al consum de tabac, alcohol, altres drogues i dels usos no saludables de les tecnologies de la informació i la comunicació, els jocs i les apostes

  • Protegir la població envers la diversificació del mercat i l’augment de l’accessibilitat i l’oferta dels productes del tabac, alcohol i altres drogues i dels jocs i les apostes
  • Millorar la protecció derivada de l’exposició involuntària al fum ambiental de tabac.
  • Fer front a l’auge dels patrons de consum intensiu d’alcohol, a l’expansió del consum de cànnabis i del fenomen dels clubs socials de consumidors d’aquests productes, a les addiccions comportamentals i a aquelles actuacions que inciten a dur a terme comportaments que posen en risc la salut de la població en general.
  • Reduir la prevalença del consum de tabac, alcohol, drogues i addicions comportamentals, especialment el joc amb diners on-line i l’ús compulsiu d’internet, en tota la població i sobretot entre els joves de 14 a 18 anys.
  • Reduir la morbiditat, la discapacitat i la mortalitat derivades de l’ús de tabac, alcohol, drogues i addicions comportamentals.
  • Disminuir les situacions personals, familiars i socials no desitjades (conflictivitat, violència, exclusió, etc.) associades al consum d’alcohol, drogues i a les addicions comportamentals.
  • Reduir els riscos i els efectes adversos, per a les persones i la comunitat, relacionats amb el consum de tabac, alcohol i drogues i les addiccions comportamentals d’altri.

 

b) Evitar o retardar el màxim possible que els col·lectius més vulnerables de la població s’iniciïn en el consum de d’alcohol i altres drogues ,així com en comportaments susceptibles de generar addicció.

  •  Reforçar la protecció de la infància i l’adolescència davant les accions de promoció de productes i conductes potencialment perjudicials per a la salut, especialment en entorns públics associats a una funció exemplar.
  •  Fer front a aquelles actuacions que inciten a dur a terme comportaments que posen en risc la salut dels infants, adolescents, joves i col·lectius vulnerables en relació amb el consum de drogues.
  •  Endarrerir l’edat d’inici del consum de tabac, alcohol i drogues i dels comportaments susceptibles de generar addicció en tota la població però sobretot en els joves de 14 a 18 anys.

 

Propostes Veure tots (22)

A Syllicon Valley els fills dels propietaris del hardware i el software que utilitzen de manera...
Prohibir fumar en todos los espacios de los establecimientos hosteleros, incluidas terrazas al...
La prohibición general de fumar en el interior de los vehículos es la única medida que protege...
Las limitaciones a la publicidad, promoción y patrocinio deberían ser las mismas tanto para los...
Veure tots (22)
Què es decideix L'opció plantejada sobre la que es definirà la normativa reguladora sobre les addiccions
Qui participa Dirigit a ciutadania en general
Com es decideix A través de la proposta efectuada per la Secretaria de Salut Pública i aprovada pel Govern de la Generalitat de Catalunya, amb la valoració de la incorporació de modificacions recollides a través del portal Participa.gencat.cat
Departament Departament de Salut
Grup promotor Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya
Unitat promotora Agència de Salut Pública de Catalunya
Disposa de retorn No
Data d'inici 12 de Març de 2020
Data de finalització 20 de Agost de 2020
Referència: II-PART-2020-03-326

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/lleiaddiccions/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/lleiaddiccions/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Estadístiques

70

Participants

69

Seguidores

29

Comentaris

22

Propostes

116

Suports

55

Adhesions