" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia sobre la llei de Transició Energètica de Catalunya i transformació de l'Institut Català d'Energia en Agència Catalana d'Energia

#lleitransicioenergetica L'objectiu de la consulta és disposar de les propostes i aportacions de la ciutadania respecte a la definició d'estratègies que facin possible desenvolupar un nou model energètic basat cent per cent en energies renovables en l'horitzó 2050.

Fase 1 de 1
Propostes consulta prèvia 16/12/2019 - 31/01/2020
Fases del procés

Sistema energètic català

24/01/2020 12:46  
Acceptades
Potenciar les instal·lacions de producció d'energia renovable al nostre país, fixant ajuts i facilitats per la tramitació, instal·lació i gestió d'energia de comunitats solidàries de producció energètica; donar-los-hi identitat pròpia amb avantatges clars per la seva proliferació, com GenerationkWh.org o Viuredelaire.cat.

Aquesta proposta ha estat acceptada perquè:

La llei recollirà que les administracions públiques catalanes, en l'àmbit de les seves respectives competències, han d’eliminar les barreres tècniques, administratives i de mercat per al desenvolupament de la transició energètica a Catalunya, amb especial atenció a les barreres que dificulten la implantació de les energies renovables i de l’estalvi i l'eficiència energètica en els diferents sectors.

Els tràmits i exigències previstos en els procediments a seguir han de ser adequats a les diferents tecnologies, mides i usos, i tindran en consideració terminis abreujats de resposta, amb taxes i gravàmens reduïts i uniformes. 

La llei també incorporarà el foment de la creació de comunitats energètiques locals per facilitar la generació d'energia provinent d'energies renovables, a escala petita, mitjana (comunitats energètiques) i a gran escala. La normativa sobre comunitats energètiques a nivell estatal encara s'està desenvolupant i en tot cas la seva regulació seria objecte d'altres normatives específiques.

1 Suport
Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2020-01-78103
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/lleitransicioenergetica/f/2762/proposals/78103/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/lleitransicioenergetica/f/2762/proposals/78103/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...