" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia sobre la llei de Transició Energètica de Catalunya i transformació de l'Institut Català d'Energia en Agència Catalana d'Energia

#lleitransicioenergetica L'objectiu de la consulta és disposar de les propostes i aportacions de la ciutadania respecte a la definició d'estratègies que facin possible desenvolupar un nou model energètic basat cent per cent en energies renovables en l'horitzó 2050.

Fase 1 de 1
Propostes consulta prèvia 16/12/2019 - 31/01/2020
Fases del procés

Declaració expressa de l'exempció del Pla de residus per autoconsum

27/01/2020 17:58  
En avaluació
Tot i l'aprovació del DL 16/2019, encara alguns municipis interpreten que les instal.lacions fotovoltaiques d'autoconsum requereixen presentar un pla de gestió de residus, el que suposa una barrera artificial a l'autoconsum. Es proposa declarar expressament que no cal, ja que no és una obra qualificada per haver de fer-lo.

Aquesta proposta està en avaluació perquè:

S'avaluarà afegir a la llei que no és necessari elaborar un pla de gestió de residus per aquest tipus d'instal·lacions.

Llistat d'adhesions

42 Suports
Número d'adhesions2

Referència: II-PROP-2020-01-78111
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/lleitransicioenergetica/f/2762/proposals/78111/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/lleitransicioenergetica/f/2762/proposals/78111/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

La realització d’una instal·lació d’autoconsum fotovoltaic no genera més residus que les caixes de cartró dels panells fotovoltaics. Amb una declaració del promotor manifestant el seu compromís de la bona gestió i tractament d’aquestes caixes i de qualsevol material petit residu (plàstic) que es pugui generar durant la instal·lació de les plaques solars d’autoconsum, n'hi ha prou per garantir el bon tactament dels residus. Amb l'obligació de depositar un aval de 150 eur davant d'un gestor de residus (i posteriorment gestionar la recuperació d'aquest dipòsit i abonar 30 eur al gestor per la seva "actuació"), s'està imposant una càrrega desproporcionada a la implementació de sistemes d'autoconsum totalment contrari als compromisos manifestats per la Generalitat en matèria climàtica.

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...