" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia sobre la llei de Transició Energètica de Catalunya i transformació de l'Institut Català d'Energia en Agència Catalana d'Energia

#lleitransicioenergetica L'objectiu de la consulta és disposar de les propostes i aportacions de la ciutadania respecte a la definició d'estratègies que facin possible desenvolupar un nou model energètic basat cent per cent en energies renovables en l'horitzó 2050.

Fase 1 de 1
Propostes consulta prèvia 16/12/2019 - 31/01/2020
Fases del procés

Impuls a les xarxes de calor i a la producció i l’ús de la biomassa com a una de les línies estratègiques i prioritats.

28/01/2020 17:35  
Acceptades
Cal tenir present l'aplicació del Reglament (UE) 2018/841 que promocionarà matèries d'origen biològic que podran substituir els materials fòssils i que tindran un paper important a la transició per a una economia de baixes emissions. Trobem a faltar a l’articulat actual, uns articles específics que concretin l’ús dels recursos renovables autòctons de Catalunya en especial l’ús de la biomassa forestal que haurien de considerar els costos de prevenció i extinció d'incendis forestal que ara tenim.

Aquesta proposta ha estat acceptada perquè:

La llei recollirà el Foment de la producció d'energies renovables, fonamentalment autòctones (biomassa forestal i agrícola, biogàs, biocombustibles de segona generació...) a partir de residus del sector primari, tot prioritzant-ne l'autoproducció, així com les xarxes de calor mitjançant l'aprofitament d'energies renovables. La llei també definirà la necessitat de desenvolupar plans sectorials. Un d'ells serà sobre el foment de l'ús tèrmic i la producció de la biomassa. Serà en aquest pla on es concretarà la gestió d'aquests excedents forestals per l'ús de la biomassa.

Llistat d'adhesions

16 Suports
Número d'adhesions5

Referència: II-PROP-2020-01-78125
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/lleitransicioenergetica/f/2762/proposals/78125/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/lleitransicioenergetica/f/2762/proposals/78125/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...