" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia a l’elaboració de l’avantprojecte de llei de turisme

Consulta pública prèvia a l’elaboració de l’avantprojecte de llei de turisme

Fase 3 de 3
Retorn 03/12/2021 - 04/05/2022
Veure les fases

Establiments NO reglats publicats en booking.com i d'altres OTAs

12/11/2021 20:55  
Existeix un gran nombre d'establiments NO REGLATS (pisos on lloguen habitacions sense autorització admin), o pisos turístics HUTs on en lloc de llogar una sola unitat ho fan per habitacions. Es podria aprovar una llei en que les OTAs, Online Travel Agencies, que publicitin establiments online, al territori, restin obligades a tenir per cada establiment copia de l'autorització administrativa verificada i cas contrari establir sancions administratives la GENCAT per evitar mala praxis com passa ara

Llistat d'adhesions

Número d'adhesions1

Referència: II-PROP-2021-11-82928
Versió 2 (de 2) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/lleiturisme/f/3323/proposals/82928/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/lleiturisme/f/3323/proposals/82928/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Detalls del comentari

Estàs veient un sol comentari

Mostra tots els comentaris

El mes senzill de tot plegat es que les plataformes digitals que publicitin unitats d'allotjament de forma online verifiquin la "legalitat" del que publiquen, ja que els que si estan dins de la normativa es veuen perjudicats pels "mals actors", pero es que també afecta molt directement al usuari final del servei.

Dins d'aixó ens hauriem de referir a la LSSI 34/2002 que es una trasposició de la directiva europea 2000/31/CE.

Una cosa es el "lliure" comerç i un altre molt diferent es la publicació de productes carents d'autorització administrativa quan realment pots evitar-ho de forma molt senzilla.

Cal assenyalar que les plataformes online de reserves, a efectes de la LSSI, acaben sent únicament servidors d'allotjament d'informació i per tant traslladen la responsabilitat dels continguts a qui els publica. Aixó pot perjudicar al usuari final si la unitat d'allotjament publicitada no compleix els mínims exigibles per normativa local al no existir el control de la OTA al fer l'alta.

Carregant els comentaris ...