" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia a l’elaboració de l’avantprojecte de llei de turisme

Consulta pública prèvia a l’elaboració de l’avantprojecte de llei de turisme

Fase 3 de 3
Retorn 03/12/2021 - 04/05/2022
Fases del procés

Visites turístiques en OTA's

16/11/2021 12:26  
Tal com passa amb els pisos, hi ha persones que publiciten visites guiades com a activitat clandestina, ja que ni estan d'alta d'autonoms ni a l'IAE ni tenen habilitació de guia... Proposo fixar una norma que obligui a aquestes plataformes a verificar que els seus proveïdors son legals i professionals. De fet, els autònoms que volen treballar per una agència establerta en territori nacional han d'aporta un munt de documentació. Hauria de ser obligatori també per agències estrangeres, OTA...
Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2021-11-82942
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/lleiturisme/f/3323/proposals/82942/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/lleiturisme/f/3323/proposals/82942/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Imatges relacionades

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Conversa amb JordiBCN

Jo crec que les OTA es només una part de la problemática a plantejar vers aquest tema. Caldria anar mes enllá i dins els sector identificar els agents implicats en aquesta "economia sumergida" que perjudica moltíssim als professionals acreditats per dur a terme aquesta tasca. De fet, en els establiments hotelers de vegades apareixen "guies turístics" que volen deixar flyers per promocionar-se i captar clients pero en cap moment se sap si son degudament acreditats o no.

Potser caldria estudiar una normativa vers la publicitat. M'explico millor: si una agencia de viatges te un numero identificatiu oficial, i un agent d'assegurances també el té. Ambdos, estan obligats per normativa legal a indicar en el tráfic mercantil el seu ID. Potser caldria regular aixó dins els guies turístics que es publiciten per qualsevol mitjà.

Hola Jordi, si, tens raó, es clar que estaria bé intentar controlar des del moment vde fer publicitat, inclús potser ja hi ha normativa més genèrica que podria ajudar a recolzar una llei ben clara pels productes turístics. Tot i així, el que fa més mal al sector son les grans empreses i plataformes perquè arriben a moltíssima gent, la petita empresa no pot competir i no és fàcil trobar solucions perquè sovint les plataformes tenen seu en altres països (de vegades en paradisos fiscals).

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...