" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia a l’elaboració de l’avantprojecte de llei de turisme

Consulta pública prèvia a l’elaboració de l’avantprojecte de llei de turisme

Fase 3 de 3
Retorn 03/12/2021 - 04/05/2022
Fases del procés

Professionalitat als equipaments museístics, patrimonials i culturals. Per una contractació directa dels treballadors per part de museus i centres.

16/11/2021 22:11  
Un gran nombre d'espais d'exhibició cultural, patrimonial i museística, tan de titularitat pública com privada, compten amb una plantilla formada en la seva majoria per treballadors temporals a càrrec d'empreses de treball temporal o amb contractes d'obra i servei. Règims laborals que generen una enorme ineseguretat salarial i de durada dels contractes i, en definitiva, genera equips d'informació turística i cultural altament desmotivats i precaris. Caldria limitar aquestes contractacions.

Llistat d'adhesions

Número d'adhesions2

Referència: II-PROP-2021-11-82955
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/lleiturisme/f/3323/proposals/82955/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/lleiturisme/f/3323/proposals/82955/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Imatges relacionades

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Jo estic en contra precisament dels Informadors Turístics. Els Informadors Turístics de les institucions privades, i públiques també, han estat el cavall de Troia que s'ha carregat el paper que tenia el Guia Turístic: gent que no estava preparada, que es dedicava a memoritzar guions segons l'exposició de torn, i que treia la feina als Guies Habilitats, bàsicament perquè estaven explicant en BCIN's, quan el requisit per poder explicar BCIN's és que ho havia de fer un guia habilitat...els informadors en BCIN's han estat la tapadera "barata" per no contractar guies oficials, i abaratir costos i fer ben rics als amos de Magma, Expertus, BGB's, fent baixant les tarifes dels guies escandalosament, fins arribar a la caricatura que s'han convertit els treballadors del Museu Picasso i la Casa Batlló...no podem parlar de qualitat, quan tot va començar carregant-se la figura del Guia Habilitat en espais BCIN's...

Són una vergonya les condicions laborals i els salaris que les empreses subcontractades per organismes públics (en general) ofereixen als seus treballadors. No pot ser que es concedeixi la gestió d'equipaments públics a empreses explotadores com Magma Cultura i després les administracions parlin de turisme sostenible i responsable, perquè això és una gran irresponsabilitat.

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...