Consulta pública prèvia a l’elaboració de l’avantprojecte de llei de turisme
Consulta pública prèvia a l’elaboració de l’avantprojecte de llei de turisme
La nova llei de Turisme hauria de tenir en compte i fomentar la promoció de les activitats enoturístiques
Des dels cellers i diverses entitats, entre elles l'Associació Vinícola Catalana, s’estan potenciant activitats relacionades amb l’enoturisme. La mateixa LLEI 2/2020, del 5 de març, de la vitivinicultura ja referencia “La potenciació de l’enoturisme com a factor de creació d'ocupació i de posada en valor de la cultura del vi. Per a això, s'ha de crear una taula de treball amb els diferents agents de la cadena alimentària del vi i les entitats turístiques que es consideri pertinent.”
Reportar contingut inapropiat
Aquest contingut no és apropiat?
1 comentari
El sector de la vinya i el vi català suposen més de 55.000 hectàrees, més de 600 cellers inscrits a les 11 denominacions d’origen catalanes. La indústria d’elaboració de vins computa més de 4.800 treballadors, però el total del sector ocupa més de 25.900 treballadors, ja sigui a la vinya, als cellers o al sector serveis. El sector representa un volum de negoci de 1.185M€, el que suposa un 5,25% del sector agroalimentari de Catalunya.
Per aquest motiu, creiem convenient que la nova llei de Turisme, ha de tenir en compte i fomentar la promoció de les activitats enoturístiques com a via per a atreure turistes a tot el territori català, ja que ha demostrat que és un turisme sostenible i responsable i que al mateix temps crea sinergies amb el territori.
Deixa el teu comentari
Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.
Carregant els comentaris ...