" class="part-icon-bars">

Avantprojecte de llei d'ocupació pública catalana

Consulta pública prèvia a l'elaboració de l’avantprojecte de llei d'ocupació pública catalana

Fase 2 de 2
Retorn 21/01/2022 - 21/02/2022
Fases del procés

Estabilització de les persones no de les places

20/01/2022 21:58  

Gent que porta 15 anys i que ha estat al servei del departament d'Educació ocupant les places que han tingut més necessitat, no pot veure ara com el seu futur està pendent d'un fill. Es parla de 3 anys seguits en el mateix lloc, però hi ha gent que porta molts anys en diferents llocs.

Són treballadors de la Generalitat, no d'una plaça. Aquesta gent és necessària ja que la manca de professors està en augment cada any. Primer s'ha de donar solució a les persones i després a les places

Llistat d'adhesions

i 4 persones més (veure més) (veure menys)
Referència: II-PROP-2022-01-83358
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/ocupaciopublica/f/3342/proposals/83358/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/ocupaciopublica/f/3342/proposals/83358/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

2 a favor (20.0%)

member-avatar G

A favor  Sanció a l'acusador, no a l'acusat.

2 en contra (20.0%)

member-avatar c2022

En contra  Gent que porta 15 anys han pogut aprovar opos a la Generalitat. Jo en porto 14 i en tinc dos d'opos. La sol·lució son OPOS OPOS I MÉS OPOS. Que el temps de treball compti però no tant que sigui impossible accedir si no ets interí.

En contra  

En contra de l´estabilització de persones i de places.
El problema que tenim de la temporalitat es redueix convocant processos selectius, sistema concurs-oposició, àgils, no amb sistema concurs, on només es tingui en compte l´antiguitat. No es poden regalar les places al personal interí independentment de l´antiguitat, és a dir, en cap cas.
Molts funcionaris de carrera també tenen antiguitat i no els promocionaran per concurs.
Si es volen condicions de funcionari de carrera l'accés ha de ser com a tal.

Abans de tot s'ha de solucionar el problema de la gent que porta en frau de llei molts anys. Aquestes places no estàn disponibles. Porten sent ocupades molts anys per gent en situació de frau de llei. Aquest frau s'ha de regularitzar primer.

Després es pot plantejar com obtenir les noves places disponibles. Són dues coses diferents.

Conversa amb G
A favor  

Sanció a l'acusador, no a l'acusat.

Sanció a l'abusador, no a l'abusat.
(Maleït corrector automàtic)

Conversa amb Juanma

És lamentable i vergonyós que l'administració pública no compleix el que demana a les empreses privades en matèria de temporalitat.

Tots estem d'acord en què l'AAPP ha de convocar opos i complir la seva part. Però tothom que entra d'interí SAP O HAURIA DE SABER les regles del joc on la clau és aprovar amb plaça un lloc de la categoria que ocupis. I si un va d'interí no pot estar en millors condicions que qui es treu les opos, per sentit comú. D'altra banda, tenim la CE i el principi de mèrit i capacitat...vaja el dret de qualsevol espanyolito de poder accedir a l'AAPP..

Avatar: Participant eliminada

Ja sabem com son els alliberats sindicals i que sovint son interins. Han convertit el "funcionaritzar de franc" en el seu cavall de batalla per interès. Els funcionaris som afiliats de 2a.

Llavors, vostè pensa que la UE està equivocada. La UE no vol tanta temporalitat perquè això implica empobrir la població. Ara bé, potser té raó i els que estan equivocats són els països nòrdics i també els països frugals. Li recordo que a Catalunya tenim gran tradició de governs d'esquerres, més que a l'Estat Espanyol, això teòricament hauria de fer-se notar.

Avatar: Participant eliminada

La solució es convocar, no regalar causant un greuge.

Conversa amb c2022
En contra  

Gent que porta 15 anys han pogut aprovar opos a la Generalitat. Jo en porto 14 i en tinc dos d'opos. La sol·lució son OPOS OPOS I MÉS OPOS. Que el temps de treball compti però no tant que sigui impossible accedir si no ets interí.

Això potser funciona amb estudis universitaris molt orientats a la docència com són les filologies, filosofia, llengües clàssiques, etc. Matemàtics, físics, informàtics, etc., a més de tenir sous més alts a l'empresa privada, no volen tenir treball precari temporalment parlant. Això crea incertesa, dificultat per accedir a un habitatge que a Catalunya té uns preus molts alts, especialment a BCN comarca i part del Baix Llobregat.

Al grup de Telegram dels professors de la meva especialitat (informàtica) s'ha parlat aquesta setmana passada de cinc casos de centres d'FP on els alumnes porten gairebé un trimestre i mig sense docent, és a dir, no tenen professor/a des de començament de curs. L'FP no és primària, no puc imaginar-me les dificultats que aquest jovent es trobarà quan s'incorpori al món laboral, començant per possibles acomiadaments, no passar la "fase de prova" abans d'obtenir un contracte indefinit.

Avatar: Participant eliminada

Per desgràcia, el decretazo no pal·liarà les injustícies cròniques en vers determinats col·lectius perquè conté l'apunt "d'ocupar la mateixa plaça durant...".
Bàsicament beneficiarà endollats i trepes.

Conversa amb Participant eliminada
Avatar: Participant eliminada
A favor  

Molts places amb nivells alts porten anys ocupades per persones "amb vitamina", mai surten a les convocatòries i els funcionaris no hi podem accedir.
Qui porta molts anys i (quan hi va haver convocatòries) no va considerar necessari opositar, no hauria de consolidar.
Amb l'excusa de penalitzar la manca de convocatòries, esdevindran funcionaris persones que mai han estat en precari (a molts precaris de debò els mouen de plaça assignada tot i seguir fent la mateixa tasca i no podran consolidar).

Vostè està mal informada, funcionari és diferent de personal laboral fix. Un laboral fix NO tindrà els mateixos drets en qüestions de mobilitat, com per exemple poder canviar-se de CCAA (Balears o València), promocionar a un altre cos de l'administració pública, sanitat privada (MUFACE), etc.

Els laborals fixos sempre seran treballadors de segona en aquest sentit, ànims.

Avatar: Participant eliminada

Parlem d'interins.
La temporalitat dels laborals és un altre tema. Però cal recordar que els laborals tenen sous més alts.

Bé, tinc entès que el que demanen els interins (el meu germà és interí) és ser laborals fixos, no funcionaris, potser jo m'estic perdent alguna cosa.

Avatar: Participant eliminada

El DL vol funcionaritzar interins i fer fixos els laborals temporals. No veig que hi hagi la previsió de saltar de col·lectiu.

És vergonyós la gent que som interins. Hem passat un procés on ha vingut la inspecció i direcció al centre. No han jugat prou ja? Ens hem adaptat a diferents centres i a les necessitats de les famílies. La gent que porta més de 3 anys estan en frau.... Tota complir la normativa europea.

It is disappointing and disgraceful that the public government does not adhere to the time constraints imposed on private firms. Workers are increasingly losing faith and are not receiving the benefits to which they are entitled run 3

entenc que el que demanen els temporals (el meu germà és temporal) és ser fixos, no funcionaris, potser em falta alguna cosa slope 2 unblocked

It's concerning to hear about the challenges faced by long-serving Department of Education employees. Their dedication and experience are invaluable assets, especially considering the increasing shortage of teachers each year. However, it's also essential to recognize that the future of education ultimately depends on the well-being and development of our children.

In this context, bes could play a crucial role in ensuring that accurate and informative educational resources are available to students. Wikipedia is often a go-to source for students seeking information, and having expertly curated content can enhance their learning experiences significantly.

While addressing the immediate needs of employees is important, it's equally vital to prioritize the long-term sustainability and quality of education. By investing in resources like hiring Wikipedia experts, we can contribute to creating a more enriching educational environment for both current

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...