" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia a l’elaboració del Decret d’Orientació educativa

Consulta pública prèvia a l’elaboració del Decret d’Orientació educativa

Fase 2 de 2
Retorn 22/05/2023 - 22/07/2023
Fases del procés

La figura del Coordinador/a de l'orientació

19/01/2023 18:22  

La incorporació d'aquest rol és clau i essencial pel bon funcionament de l’orientació, ja que la coordinació estratègica de l’orientació ha de contemplar i gestionar quin paper han de tenir i com han d’interactuar els diferents agents interns (professorat, famílies) i externs (administració local, entitats socials, entitats d'educació postobligatòria i teixits professionals en l'àmbit local) implicats en el procés orientador.

Llistat d'adhesions

Número d'adhesions3

Referència: II-PROP-2023-01-86515
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/orientacio/f/3674/proposals/86515/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/orientacio/f/3674/proposals/86515/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

1 a favor (100.0%)

member-avatar Hannes

A favor  El document annex (enllaç) de la consulta pública prèvia a l’elaboració d’un projecte de decret d’orientació educativa constata que el marc regulador existent “no desplega com es concreta ni les funcions i les activitats que cal desenvolupar”. Compartim aquest diagnòstic i proposem la creació d’un nou rol professional de coordinació estratègica de l’orientació en els centres educatius. Aquest rol és clau i essencial pel bon funcionament de l’orientació, ja que la coordinació estratègica de l’orientació ha de contemplar i gestionar quin paper han de tenir i com han d’interactuar els diferents agents interns (professorat, famílies) i externs (administració local, entitats socials, entitats d'educació postobligatòria i teixits professionals en l'àmbit local) implicats en el procés orientador.

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Conversa amb Hannes
A favor  

El document annex (enllaç) de la consulta pública prèvia a l’elaboració d’un projecte de decret d’orientació educativa constata que el marc regulador existent “no desplega com es concreta ni les funcions i les activitats que cal desenvolupar”.
Compartim aquest diagnòstic i proposem la creació d’un nou rol professional de coordinació estratègica de l’orientació en els centres educatius.
Aquest rol és clau i essencial pel bon funcionament de l’orientació, ja que la coordinació estratègica de l’orientació ha de contemplar i gestionar quin paper han de tenir i com han d’interactuar els diferents agents interns (professorat, famílies) i externs (administració local, entitats socials, entitats d'educació postobligatòria i teixits professionals en l'àmbit local) implicats en el procés orientador.

El rol del / de la Coordinador/a i les seves funcions i responsabilitats, han d'estar detallats en el pla estratègic d'orientació i han de ser coneguts per tot l'equip docent. El centre, ha d'assegurar-se que l'equip docent, les famílies i l'alumnat coneguin l'existència del /de la Coordinador/a i les seves funcions, així com les de l'equip de col·laboradors/es que participen en la implementació del pla d'orientació.

La persona que assumeixi aquest nou rol hauria de reunir les següents característiques:

Ser professor d’estructura de centre.


Tenir les competències professionals i el temps necessari per poder dur a terme les seves noves funcions.


Tenir o desenvolupar coneixements i habilitats en planificació estratègica, gestió del canvi, gestió i motivació d'equips, accés a contextos laborals, captació i/o col·laboració amb empreses i altres agents d’àmbit professional, sistemes de seguiment i avaluació, processos de gestió de millora contínua, entre altres.


Ser capaç de crear una cultura de col·laboració en matèria d'orientació juntament amb l'equip directiu.

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...