" class="part-icon-bars">

Pacte Nacional per la Llengua. Procés participatiu

Reconsiderarem pressupòsits, revisarem polítiques, renovarem compromisos i preveurem línies d’actuació per al futur per convertir la llengua en un punt de trobada i en una eina de cohesió social

Fase 3 de 3
Retorn 01/10/2022 - 03/10/2022
Fases del procés

Fomentar les ganes de parlar català, sobretot entre el jovent.

16/05/2022 12:36  

Al costat d’augmentar la necessitat social de parlar-lo -fent complir als comerços el que està legislat, demanant més nivell per a exercir determinades professions, etc.- i de donar més facilitat per aprendre’l –augmentar l’aprenentatge a l’escola, a centres veïnals, etc.-, és bàsic fomentar les ganes, la il·lusió, l’orgull, de parlar-lo.

I és que el problema per a la pervivència del català no és només la presència de molts ciutadans que no saben la llengua i de molts catalanoparlants que la canvien automàticament davant de desconeguts, sinó també dels infants i joves catalans que a l’escola o al llocs d’oci parlen castellà entre ells. Això no havia passat mai: la nostra escola era en espanyol, però els joves parlàvem català entre nosaltres; ara, sovint és al revés.

No n’hi ha prou doncs en saber català, cal que hi hagi més interès per parlar-lo, sobretot entre els joves, que són el futur.

Cal fer-lo popular, viu, “de moda” si voleu. Necessitem personatges famosos, esportistes, cantants, etc. que hi parlin en públic i programes de televisió (més Eufòria i Súper 3), de vídeojocs, de vídeoclips, el que convingui, en què puguin emmirallar-se infants i joves i que els portin a imitar-los i a voler parlar en català.

Llistat d'adhesions

Número d'adhesions1

Referència: II-PROP-2022-05-83893
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/pacte-nacional-llengua/f/3462/proposals/83893/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/pacte-nacional-llengua/f/3462/proposals/83893/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...