En contra No sóc partidari de prohibir idiomes. Deixem que siguin ells els que ho facin, no nosaltres. Els idiomes són riquesa i cultura. Jo que en parlo 4 puc dir que he après a veure el món de quatre maneres diferents, però totes vàlides. La prohibició crea rebuig i això és el que ens passa ara amb el castellà (mal entès com origen dels 'mals').
Pacte Nacional per la Llengua. Procés participatiu
Reconsiderarem pressupòsits, revisarem polítiques, renovarem compromisos i preveurem línies d’actuació per al futur per convertir la llengua en un punt de trobada i en una eina de cohesió social
Prohibir el castellà a l'escola
Hola,
Tal com van les coses, la meua proposta és prohibir el castellà a l'escola.
Sembla una mica absurda, no? És que m'ha vingut al cap que fa quatre dies (històricament parlant) ens trobàvem en un cas similar, però llavors era el català (actualment la 7a llengua oficial en natius parlants a Europa) la llengua que fou prohibida, perseguida i castigada. Oficial a Europa no gràcies al govern espanyol, sinó gràcies a Andorra...!
Quan allò ho feien "els altres" semblava bona idea.
Aquesta preciosa llengua, que actualment es troba minoritzada, és gràcies al nostre sistema educatiu. Sinó, en comptes de minoritzada parlaríem de "anecdòtica, residual, esporàdica o morta".
Parlem de la llengua, però la llengua no és el problema. El problema és polític.
Clar que no hem de prohibir la llengua que ens minoritza, perquè estaríem fent un atemptat. El mateix atemptat que s'està intentant fer des del govern espanyol.
Som un col.lectiu conscienciat, que resistirem la pressió fins on calgue.
I la meua proposta comença per la integració: mil aules d'acollida, on l'alumnat sí o sí, sortirà saben la llengua abans d'incorporar-se per ser un futur membre de la societat catalana, integradora, acollidora del món.
La segona proposta: la formació per als pares i mares: mil cursos arreu del territori, per donar a conèixer aquesta meravellosa llengua tant i tant necessària de mantenir viva.
La tercera proposta és personal: no penso mai més canviar "al castellà" en una conversa, a no ser que se'm demane perquè l'altre interlocutor no m'entèn. Cal ser conscient d'aquesta "guerra lingüística" en cada conversa del dia a dia. No serveix de res que el nostre alumnat tregui excel.lents en llengua catalana, si en sortir per la porta, no l'usa.
Salut i república.
Llistat d'adhesions
Reportar contingut inapropiat
Aquest contingut no és apropiat?
A favor A favor