" class="part-icon-bars">

Pacte Nacional per la Llengua. Procés participatiu

Reconsiderarem pressupòsits, revisarem polítiques, renovarem compromisos i preveurem línies d’actuació per al futur per convertir la llengua en un punt de trobada i en una eina de cohesió social

Fase 3 de 3
Retorn 01/10/2022 - 03/10/2022
Fases del procés

Promoció de la llengua, cultura catalana i influèncers

30/05/2022 15:15  

La meva proposta és que la presència de figures de lideratge que parlin en català, com els influèncers, des del domini esportiu, moda o etcètera, pot estimular el lideratge de la promoció de la llengua. La visibilitat del català, com qualsevol altra llengua, està íntimament lligada a les xarxes, ara més que mai, tant sigui en la creació de tot estil de música en català i que no només hi hagi referents estrangers. Una major subvenció en grups de nova creació, artistes i escriptors en llengua catalana és necessària.

En segon lloc, vaig estudiar l'ESO de la LOGSE que tenia crèdits variables, i recordaré sempre amb estima haver après cultura i tradició catalanes dins l'escola. Cal conèixer des de la flora, fauna i geografia catalanes, la nostra història, etc. Què se n'ha fet d'aquells temps que hi havia la Història de Catalunya amb el Dragui? En altres paraules, difusió, nou material, i bones campanyes d'idees per mostrar el gaudi i orgull pel que tenim.

Tanmateix, podria ser convenient una anàlisi del fenomen vigent al País Basc, on la llengua està revifant en la seva estima i difusió. Què està passant? Per què? Hi ha factors sociològics que estimulen l'ús i difusió de la llengua?

Rebeu una salutació cordial,

Jordi Linares Madueño

Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2022-05-84001
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/pacte-nacional-llengua/f/3462/proposals/84001/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/pacte-nacional-llengua/f/3462/proposals/84001/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...