" class="part-icon-bars">

Pacte Nacional per la Llengua. Procés participatiu

Reconsiderarem pressupòsits, revisarem polítiques, renovarem compromisos i preveurem línies d’actuació per al futur per convertir la llengua en un punt de trobada i en una eina de cohesió social

Fase 3 de 3
Retorn 01/10/2022 - 03/10/2022
Fases del procés

Creació d'un programa a TV3 perquè els nouvinguts aprenguin català

02/06/2022 11:11  

Jo soc professora de català per a adults al CPNL.
Molts dels nostres alumnes són nouvinguts que necessiten un conexeixement mínim de català oral per obtenir el permís de residència. Sovint es queden sense plaça perquè els cursos queden plens de seguida. Són persones que necessiten treballar la llengua oral.

La televisió pública, TV3, seria un mitjà ideal per emetre continguts audiovisuals de qualitat per ajudar aquestes persones aprenguessin continguts bàsics, amb l'ajuda del CPNL o quan no obtenen plaça als cursos. Penso que un programa amb un contingut d'un nivell molt bàsic (amb els números, els dies de la setmana, les accions quotidianes, els noms d'objectes quotidians...) amb moltes repeticions i en què els actors parlessin d'una manera molt clara seria ideal i representaria un suport complementari excel·lent per als cursos.

També penso que seria ideal que TV3 elaborés un programa per aprendre la llengua amb contingut d'un nivell més alt, a l'estil de Digui Digui, que era excel·lent, o The Weekly Mag (programa excel·lent per aprendre anglès a la Xarxa de televisions locals).
La difusió d'aquests programes amb potcasts i a les xarxes socials també seria molt útil com a recurs de suport als nouvinguts que atenen escoles i instituts.

Llistat d'adhesions

Número d'adhesions3

Referència: II-PROP-2022-06-84024
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/pacte-nacional-llengua/f/3462/proposals/84024/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/pacte-nacional-llengua/f/3462/proposals/84024/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Una proposta molt encertada. Amb situacions quotidianes i expressions habituals. Saludar, acomiadar-se, expressar sensacions físiques, trets comuns de persones, elements domèstics, colors, etc., etc. la SPL ho hauria d'impulsar com la DGPL ho va fer als anys 80.

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...