" class="part-icon-bars">

Pacte Nacional per la Llengua. Procés participatiu

Reconsiderarem pressupòsits, revisarem polítiques, renovarem compromisos i preveurem línies d’actuació per al futur per convertir la llengua en un punt de trobada i en una eina de cohesió social

Fase 3 de 3
Retorn 01/10/2022 - 03/10/2022
Fases del procés

(Sessió de proximitat) Acords socials de caràcter lingüístic

21/06/2022 14:49  

AUTORIA: Intersindical-CSC

CONTINGUT:

La Intersindical-CSC promou un sindicalisme integral que no veu en el treballador un simple agent econòmic, i defensa tots els drets fonamentals dels treballadors i, entre aquests, els seus drets lingüístics en l'entorn de treball, uns drets que, en una situació de sotmetiment nacional com la que afecta el poble de Catalunya, són dels primers a ser vulnerats. Tots els treballadors catalans tenen dret a un entorn de treball plenament catalanitzat que no suposi, per a uns, haver de canviar de llengua en horari laboral i permeti, a uns altres, mantenir-hi una relació de normalitat amb la llengua catalana.

Aquest és el punt de partida d'aquesta bateria de propostes que plantegem, dividides en 4 blocs per a una millor entesa: 

 a. Acords referents a la formació lingüística dels treballadors, quadres i personal directiu.

b. Acords que afectin el paisatge lingüístic de l'empresa i l'ús del català al seu interior.

c. Acords que afectin les relacions exteriors de l'empresa (amb els usuaris i consumidors, amb altres empreses, amb els seus proveïdors de productes, serveis, assessorament, finançament i formació, amb les mitjans de comunicació, amb els accionistes i amb les administracions).

d. Acords per a la creació de les eines necessàries per al desenvolupament, la continuïtat, el seguiment i avaluació de les mesures pactades en matèria de normalització lingüística a l'empresa.

Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2022-06-84214
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/pacte-nacional-llengua/f/3462/proposals/84214/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/pacte-nacional-llengua/f/3462/proposals/84214/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

1 a favor (100.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Detalls del comentari

Estàs veient un sol comentari

Mostra tots els comentaris

A favor  

Aquesta proposta és fonamental. I és evident que corre pressa, per l'emergència lingüística. També és evident que, mentre es mantingui l'annexió il·legal de Catalunya a Espanya, l'imperialisme lingüístic espanyol no ho permetrà.

Carregant els comentaris ...