Pacte Nacional per la Llengua. Procés participatiu
Reconsiderarem pressupòsits, revisarem polítiques, renovarem compromisos i preveurem línies d’actuació per al futur per convertir la llengua en un punt de trobada i en una eina de cohesió social
(Sessió de proximitat) Acords socials de caràcter lingüístic
AUTORIA: Intersindical-CSC
CONTINGUT:
La Intersindical-CSC promou un sindicalisme integral que no veu en el treballador un simple agent econòmic, i defensa tots els drets fonamentals dels treballadors i, entre aquests, els seus drets lingüístics en l'entorn de treball, uns drets que, en una situació de sotmetiment nacional com la que afecta el poble de Catalunya, són dels primers a ser vulnerats. Tots els treballadors catalans tenen dret a un entorn de treball plenament catalanitzat que no suposi, per a uns, haver de canviar de llengua en horari laboral i permeti, a uns altres, mantenir-hi una relació de normalitat amb la llengua catalana.
Aquest és el punt de partida d'aquesta bateria de propostes que plantegem, dividides en 4 blocs per a una millor entesa:
a. Acords referents a la formació lingüística dels treballadors, quadres i personal directiu.
b. Acords que afectin el paisatge lingüístic de l'empresa i l'ús del català al seu interior.
c. Acords que afectin les relacions exteriors de l'empresa (amb els usuaris i consumidors, amb altres empreses, amb els seus proveïdors de productes, serveis, assessorament, finançament i formació, amb les mitjans de comunicació, amb els accionistes i amb les administracions).
d. Acords per a la creació de les eines necessàries per al desenvolupament, la continuïtat, el seguiment i avaluació de les mesures pactades en matèria de normalització lingüística a l'empresa.
Reportar contingut inapropiat
Aquest contingut no és apropiat?
1 comentari
Carregant els comentaris ...
Deixa el teu comentari
Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.
Carregant els comentaris ...