" class="part-icon-bars">

Pacte Nacional per la Llengua. Procés participatiu

Reconsiderarem pressupòsits, revisarem polítiques, renovarem compromisos i preveurem línies d’actuació per al futur per convertir la llengua en un punt de trobada i en una eina de cohesió social

Fase 3 de 3
Retorn 01/10/2022 - 03/10/2022
Fases del procés

Crear un programa audiovisual per aprendre la llengua catalana

21/06/2022 15:24  

Impulsar un projecte audiovisual per facilitar l’aprenentatge inicial i el perfeccionament del coneixement de la llengua catalana. El programa aniria destinat a totes les persones que volen aprendre català, especialment l’alumnat que està estudiant els cursos del CPNL així com aquelles persones que s’han quedat en espera. L’objectiu del programa seria aprendre o millorar el català, seguint diferents itineraris formatius segons el nivell de cadascú, a partir de recursos audiovisuals pràctics i útils en situacions de la vida quotidiana.

Seria important que els continguts fossin de qualitat i atractius així com que reflectissin diversos accents i perfils de parlants amb una obertura a la diversitat cultural i lingüística del país. Els continguts podrien elaborar-se en forma de programa de televisió, podcast o càpsules formatives i haurien d’estar disponibles fàcilment a les plataformes de vídeo i podcasting. El curs es podria complementar amb continguts informals existents (vídeos de creadors audiovisuals, música en català...) i continguts creats per aprenents o parlants del català del conjunt del territori que participessin al programa aportant les seves experiències en relació al català. La proposta està inspirada en el curs multimèdia Digui, Digui... produït per la Secretaria de Política Lingüística als anys 80. A partir d’aquella experiència, actualment es podria desenvolupar per part de la Corporació Catalana de Mitjans d'Audiovisual i/o la Xarxa de Comunicació Local amb el suport del Consorci per a la Normalització Lingüística.


Trobades relacionades:

Sessió deliberativa. Eix 5. Audiovisual (En línia)
31 Maig 2022
17:00 - 19:00
Aquesta sessió forma part del procés participatiu del Pacte Nacional per la Llengua. Es farà en línia i cal inscripció prèvia (places limitades a 50). L’objectiu de la sessió serà deliberar conjuntament sobre la situació de la llengua catalana en l’eix objecte de debat i consensuar propostes per millorar-la entre tots els participants. Per preparar la sessió trobareu informació a la pàgina Situació de la llengua, especialment en l’informe Un marc sociolingüístic igualitari per a la llengua catalana i al resum tèmatic Audiovisual i mitjans de comunicació.
Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2022-06-84215
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/pacte-nacional-llengua/f/3462/proposals/84215/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/pacte-nacional-llengua/f/3462/proposals/84215/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...