" class="part-icon-bars">

Pacte Nacional per la Llengua. Procés participatiu

Reconsiderarem pressupòsits, revisarem polítiques, renovarem compromisos i preveurem línies d’actuació per al futur per convertir la llengua en un punt de trobada i en una eina de cohesió social

Fase 3 de 3
Retorn 01/10/2022 - 03/10/2022
Fases del procés

Establir ines directrius clares i de mínims en quant a l'acreditació de l'assoliment del català en el procés d'acollida

04/07/2022 13:18  

Revisar els plans d’acollida de persones immigrants per tal d’introduir un requeriment mínim i assolible en quant al coneixement de la llengua catalana. El propòsit de la mesura és augmentar el coneixement del català entre les persones nouvingudes combinant mesures de persuasió i obligació.

Es proposa demanar un certificat d’assoliment lingüístic (amb un especial èmfasi amb les competències orals) enlloc d’un d’assistència per tal d’acreditar el coneixement del català en el marc de tramitació de l’arrelament social. En paral·lel, caldria assegurar-se que les persones que treballen als plans d’acollida atenen a la gent en català.


Trobades relacionades:

Sessió deliberativa. Eix 3. Cohesió social i acolliment (En línia)
13 Juny 2022
17:00 - 19:00
Aquesta sessió forma part del procés participatiu del Pacte Nacional per la Llengua. Es farà en línia i cal inscripció prèvia (places limitades a 50). L’objectiu de la sessió serà deliberar conjuntament sobre la situació de la llengua catalana en l’eix objecte de debat i consensuar propostes per millorar-la entre tots els participants. Per preparar la sessió trobareu informació a la pàgina Situació de la llengua, especialment en l’informe Un marc sociolingüístic igualitari per a la llengua catalana i al resum tèmatic Cohesió social i acolliment.
Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2022-07-84306
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/pacte-nacional-llengua/f/3462/proposals/84306/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/pacte-nacional-llengua/f/3462/proposals/84306/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...