" class="part-icon-bars">

Pacte Nacional per la Llengua. Procés participatiu

Reconsiderarem pressupòsits, revisarem polítiques, renovarem compromisos i preveurem línies d’actuació per al futur per convertir la llengua en un punt de trobada i en una eina de cohesió social

Fase 3 de 3
Retorn 01/10/2022 - 03/10/2022
Fases del procés

Canvi de mentalitat de la població

22/07/2022 10:09  

Això no és una proposta, si no una consulta:

 És possible un canvi de mentalitat de la població respecte al català?

Crec que un dels principals problemes del català és que durant molts anys (o sempre) la majoria de la població l’ha considerat com una llengua “inferior” al castellà. En general es considera normal canviar al castellà quan l’interlocutor no parla català, es considera normal que si compro un producte el manual d’ús estigui només en castellà, que les aplicacions mòbils, pàgines webs o serveis d’atenció al client d’empreses no estiguin també en català, etc. Això passa per què en general es té assumit o es creu que el català, com a llengua minoritària, que no la mateixa importància ni els mateixos drets que el castellà.

La meva consulta als experts en la matèria és si és possible provocar un canvi de mentalitat respecte al català, si és possible que la gent comenci a considerar el català com una llengua amb els mateixos drets que el castellà, i comenci a reclamar els seus drets, a no canviar les converses al castellà, etc.

Les campanyes publicitàries són útils però no són suficients, potser hauria de fer-se a les escoles (sense caure en el risc que es consideri adoctrinament)....?. No sé si en algun altre lloc del món s’ha aconseguit.

 Gràcies

Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2022-07-84453
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/pacte-nacional-llengua/f/3462/proposals/84453/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/pacte-nacional-llengua/f/3462/proposals/84453/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...