" class="part-icon-bars">

Pacte Nacional per la Llengua. Procés participatiu

Reconsiderarem pressupòsits, revisarem polítiques, renovarem compromisos i preveurem línies d’actuació per al futur per convertir la llengua en un punt de trobada i en una eina de cohesió social

Fase 3 de 3
Retorn 01/10/2022 - 03/10/2022
Fases del procés

Atenció al públic, webs, concessions administratives

06/09/2022 21:35  

-Tot tipus de concessions municipals, comarcals o autonòmiques: des de guinguetes platja, bars d'ateneus, gimnasos municipals,bars o locals de restauració de tot tipus, casals, refugis, albergs, estacions ferrocarril, autobusos etc

Per contracte la llengua predominant ha de ser el català, s'ha de tenir la carta ,informació, menú en català com a mínim, s'ha de garantir la atenció també al ciutadà en aquesta llengua.

Es podria incloure la subscripció a premsa en català o publicacions en català ja dins el contracte.

Als gimnasos amb participació publica demanar que les classes es faran de forma majoritària en català, per tant, els monitors l'han de parlar, no val només un examen, han de parlar-ho de forma fluïda.

Els conductors d'autocar o autobús l'han de parlar, si per motius laborals o extres s'ha de contractar gent que no el sap, ara està passant, tenen un període per aprendre'l parlar-ho i dirigir.se al públic en aquesta llengua.

Autoescoles: fer els exàmens en català, tot i que depèn de l'estat, exigir el traspàs, material, proves etc en català.

En les places públiques :llibres, exàmens, textos a estudiar ,en aquesta llengua pels xofers, pels taxistes, conductors, de forma obligatòria.

L'empresa més gran del país, l'administració, pot fer molt si ella dona exemple i en tots els seus contractes obliga a tenir tota la informació contractual i servei d'atenció en català, webs en català, atenció directa i presencial : empreses de electricitat, gas, energia, telecomunicacions, telefonia, plataformes, tv, xarxes , vigilància, tot tipus de contractes i subcontractes,

Premis Gaudí: totes les películes han de ser , mínim ,doblades o subtitulades.

Tota la contractació d'obra pública , de treballadors, de manteniment , d'atenció.

Qualsevol concessió, inclús una comanda de catering o transport.

Companyies d'autocars, que tinguin en primer lloc la web en català i l'atenció:

Bons exemples: Teisa, Sagalés. Exemples regulars: Monbus , Hife, Exemples dolents: Moventis i sobretot Alsa i Avanza

El mateix per col.laboradors, empreses de lloguer ,professionals, botigues, noves tecnologies, xarxes social, grans corporacions, multinacionals, empreses detot tipus.

Monitors d'esplais, monitors de natura, monitors de quitxalla, cursos per la gent gran, centres d'acolliment, presons ( i el seu personal) , centres de menors, centres educatius per la tercera edat i per nouvinguts, centres tutelats, contractes amb organismes, amb festes majors, amb firaires, amb mercats, camps esportius (amb les seves concessions), bé, la llista seria inacabable.


Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2022-09-84559
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/pacte-nacional-llengua/f/3462/proposals/84559/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/pacte-nacional-llengua/f/3462/proposals/84559/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...