" class="part-icon-bars">

Pacte Nacional per la Llengua. Procés participatiu

Reconsiderarem pressupòsits, revisarem polítiques, renovarem compromisos i preveurem línies d’actuació per al futur per convertir la llengua en un punt de trobada i en una eina de cohesió social

Fase 3 de 3
Retorn 01/10/2022 - 03/10/2022
Fases del procés

Millorar l'ús del català entre els joves

21/09/2022 10:06  

Autoria: Oficina Jove de la Noguera

Proposta:

.) Ampliar el nombre de cursos de català i fer-los més propers als joves. Primer, perquè és la nostra llengua vehicular, segon perquè és la llengua vehicular de la major par dels nostres usuaris i tercer perquè l'administració catalana parla català i nosaltres treballem per als joves però mitjançant les polítiques de joventut de la Generalitat.

.) Millorar la qualitat dels programes infantils i juvenils de la televisió pública. Haurien de ser més innovadors, moderns i punters tal i com havien estat abans per tal que el jovent que pugi tingui una bona base de la llengua i agafi l'hàbit de parlar-la. Hi ha joves que la parlen però utilitzen el castellà perquè sembla que estigui de moda, sobretot ho veiem en joves que tenen segones residències als nostres municipis i que la seva primera residència és Barcelona.

.) Potser caldria modernitzar les actuacions d'educació, treballar més interdepartamentalment amb els mitjans de comunicació. A partir d'aquí, enfortiria les polítiques de protecció de l'ús del català en la mesura que fos políticament possible.


Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2022-09-84800
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/pacte-nacional-llengua/f/3462/proposals/84800/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/pacte-nacional-llengua/f/3462/proposals/84800/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...