" class="part-icon-bars">

Participació ciutadana per a l'elaboració del Reglament de la Llei de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris

Aquesta iniciativa pretén reduir les pèrdues i el malbaratament alimentaris

Fase 2 de 2
Fase de retorn 20/07/2023 - 20/08/2023
Fases del proceso
Ayuda

Son debates estructurados en torno a políticas públicas para incorporar las voces de la ciudadanía en las decisiones del Gobierno.

Puedes hacer tus aportaciones en línea, asistir a sesiones presenciales o consultar las aportaciones de otros participantes.

Cerrar la ayuda

Ja pots consultar l'informe de retorn (PDF).

Acerca de este proceso

Este proceso pertenece a Normativa

Procés de participació ciutadana per a l’elaboració del Reglament de desplegament de la Llei 3/2020, de l’11 de març, de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris


L’objectiu de la participació ciutadana és recollir les propostes i suggeriments que millorin el contingut i la redacció del projecte de Decret de desenvolupament de la Llei 3/2020, de l’11 de març, de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari.

La Direcció General d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural inicia el procés de participació ciutadana en l’elaboració de les normes, regulada a l’article 69 de la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, per a l'elaboració del Reglament de desplegament de la Llei 3/2020, de l’11 de març, de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris.

Aquest procés de participació ciutadana té per objecte que el projecte de Decret que finalment es tramiti i aprovi hagi tingut en compte totes les opinions, inquietuds i propostes dels diversos sectors socials, empresarials o institucionals interessats.

Objectius de la iniciativa

El Projecte de decret plantejat pretén donar resposta als objectius específics següents:

  • Establir els termes quant a contingut i estructura dels plans de prevenció de pèrdues i malbaratament alimentaris de les empreses alimentàries i les entitats d’iniciativa social i altres organitzacions sense ànim de lucre que es dediquen a la distribució d’aliments. Els plans de prevenció de pèrdues i malbaratament alimentaris inclouen, entre altres qüestions, una descripció de les mesures pertinents per poder aplicar la jerarquia de prioritats de l’article 11 de la Llei 3/2020 i la metodologia de quantificació de les pèrdues i el malbaratament alimentaris.

  • Establir els termes del sistema d’informació per recollir i analitzar les dades resultants de la quantificació de les pèrdues i el malbaratament alimentari i de comptabilitzar els productes alimentaris que es destinin a la distribució gratuïta o alimentació animal que ha de desenvolupar l’Administració.

  • Establir el contingut del Pla estratègic de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris que ha d’elaborar el Govern.

  • Definir les pràctiques comercials deslleials o que siguin contràries a les normes de la competència que indueixin o fomentin malbaratament alimentari al proveïdor.

  • Desenvolupar la regulació de l’espigolament com a activitat complementària i sense ànim de lucre per a la prevenció de les pèrdues alimentàries. 

Grups als quals s'adreça aquest procés

  • Ciutadania en general
  • Sector primari
  • Empreses alimentàries
  • Empreses del sector de l’hostaleria i restauració
  • Entitats d'iniciativa social
  • Altres organitzacions sense ànim de lucre que presten serveis de distribució d'aliments
  • Consumidors i els espigoladors

Documents consultables

En aquest procés de participació ciutadana és poden consultar els documents següents:

  • Proposta de Decret
  • Memòria general
  • Memòria d’avaluació d’impacte
  • Memòria d’observacions
  • Memòria preliminar i comunicació al Govern

Propuestas Ver todas las propuestas (49)

Considerem que la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari ha de ser una acció...
  • Creado el
    22/03/2023
  • 0
  • Número de comentarios: 0
Quan el fet es produeix sense haver introduït el producte al circuit comercial, les explotacions...
Quan una producció no s’aconsegueix comercialitzar, no té una causa en el maneig o forma de...
Ver todas las propuestas (49)
Departamento Departamento de Acción Climática, Alimentación y Agenda Rural
Dispone de retorno
Fecha de inicio 22 de febrero de 2023
Fecha de finalización 22 de marzo de 2023
Referencia: II-PART-2023-02-558

Compartir enlace:

Por favor, pega este código en tu página:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/participaciomalbaratamentalimentari/embed.js?locale=es"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/participaciomalbaratamentalimentari/embed.html?locale=es" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Estadísticas

13

Participantes

86

Seguidoras

49

Propuestas

1

Adhesiones