Participació ciutadana per a l'elaboració del Reglament de la Llei de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris
Aquesta iniciativa pretén reduir les pèrdues i el malbaratament alimentaris
Ja pots consultar l'informe de retorn (PDF).
Quant a aquest procés
Aquest procés pertany a Normativa
Procés de participació ciutadana per a l’elaboració del Reglament de desplegament de la Llei 3/2020, de l’11 de març, de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris
L’objectiu de la participació ciutadana és recollir les propostes i suggeriments que millorin el contingut i la redacció del projecte de Decret de desenvolupament de la Llei 3/2020, de l’11 de març, de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari.
La Direcció General d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural inicia el procés de participació ciutadana en l’elaboració de les normes, regulada a l’article 69 de la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, per a l'elaboració del Reglament de desplegament de la Llei 3/2020, de l’11 de març, de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris.
Aquest procés de participació ciutadana té per objecte que el projecte de Decret que finalment es tramiti i aprovi hagi tingut en compte totes les opinions, inquietuds i propostes dels diversos sectors socials, empresarials o institucionals interessats.
Objectius de la iniciativa
El Projecte de decret plantejat pretén donar resposta als objectius específics següents:
- Establir els termes quant a contingut i estructura dels plans de prevenció de pèrdues i malbaratament alimentaris de les empreses alimentàries i les entitats d’iniciativa social i altres organitzacions sense ànim de lucre que es dediquen a la distribució d’aliments. Els plans de prevenció de pèrdues i malbaratament alimentaris inclouen, entre altres qüestions, una descripció de les mesures pertinents per poder aplicar la jerarquia de prioritats de l’article 11 de la Llei 3/2020 i la metodologia de quantificació de les pèrdues i el malbaratament alimentaris.
- Establir els termes del sistema d’informació per recollir i analitzar les dades resultants de la quantificació de les pèrdues i el malbaratament alimentari i de comptabilitzar els productes alimentaris que es destinin a la distribució gratuïta o alimentació animal que ha de desenvolupar l’Administració.
- Establir el contingut del Pla estratègic de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris que ha d’elaborar el Govern.
- Definir les pràctiques comercials deslleials o que siguin contràries a les normes de la competència que indueixin o fomentin malbaratament alimentari al proveïdor.
- Desenvolupar la regulació de l’espigolament com a activitat complementària i sense ànim de lucre per a la prevenció de les pèrdues alimentàries.
Grups als quals s'adreça aquest procés
- Ciutadania en general
- Sector primari
- Empreses alimentàries
- Empreses del sector de l’hostaleria i restauració
- Entitats d'iniciativa social
- Altres organitzacions sense ànim de lucre que presten serveis de distribució d'aliments
- Consumidors i els espigoladors
Documents consultables
En aquest procés de participació ciutadana és poden consultar els documents següents:
- Proposta de Decret
- Memòria general
- Memòria d’avaluació d’impacte
- Memòria d’observacions
- Memòria preliminar i comunicació al Govern
Compartir: