" class="part-icon-bars">

Participació ciutadana per a l'elaboració del Reglament de la Llei de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris

Aquesta iniciativa pretén reduir les pèrdues i el malbaratament alimentaris

Fase 2 de 2
Fase de retorn 20/07/2023 - 20/08/2023
Veure les fases
Ajuda

Son debats estructuradi sus politiques publiques entà incorporar es votzes dera ciutadania enes decisions deth Govèrn. Eth Govèrn aquerís eth compromís d’escotar-les, incorporar-les quan sigue procedent e explicar entara ciutadania es decisions prenudes, enriquides damb aguesta participacion.


Podetz hèr es vòstes aportacions en linha, assistir a sessions presenciaus o consultar es aportacions d’auti participaires.

Tanca l'ajuda

Ja pots consultar l'informe de retorn (PDF).

Quant a aquest procés

Aquest procés pertany a Normativa

Procés de participació ciutadana per a l’elaboració del Reglament de desplegament de la Llei 3/2020, de l’11 de març, de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris


L’objectiu de la participació ciutadana és recollir les propostes i suggeriments que millorin el contingut i la redacció del projecte de Decret de desenvolupament de la Llei 3/2020, de l’11 de març, de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari.

La Direcció General d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural inicia el procés de participació ciutadana en l’elaboració de les normes, regulada a l’article 69 de la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, per a l'elaboració del Reglament de desplegament de la Llei 3/2020, de l’11 de març, de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris.

Aquest procés de participació ciutadana té per objecte que el projecte de Decret que finalment es tramiti i aprovi hagi tingut en compte totes les opinions, inquietuds i propostes dels diversos sectors socials, empresarials o institucionals interessats.

Objectius de la iniciativa

El Projecte de decret plantejat pretén donar resposta als objectius específics següents:

  • Establir els termes quant a contingut i estructura dels plans de prevenció de pèrdues i malbaratament alimentaris de les empreses alimentàries i les entitats d’iniciativa social i altres organitzacions sense ànim de lucre que es dediquen a la distribució d’aliments. Els plans de prevenció de pèrdues i malbaratament alimentaris inclouen, entre altres qüestions, una descripció de les mesures pertinents per poder aplicar la jerarquia de prioritats de l’article 11 de la Llei 3/2020 i la metodologia de quantificació de les pèrdues i el malbaratament alimentaris.

  • Establir els termes del sistema d’informació per recollir i analitzar les dades resultants de la quantificació de les pèrdues i el malbaratament alimentari i de comptabilitzar els productes alimentaris que es destinin a la distribució gratuïta o alimentació animal que ha de desenvolupar l’Administració.

  • Establir el contingut del Pla estratègic de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris que ha d’elaborar el Govern.

  • Definir les pràctiques comercials deslleials o que siguin contràries a les normes de la competència que indueixin o fomentin malbaratament alimentari al proveïdor.

  • Desenvolupar la regulació de l’espigolament com a activitat complementària i sense ànim de lucre per a la prevenció de les pèrdues alimentàries. 

Grups als quals s'adreça aquest procés

  • Ciutadania en general
  • Sector primari
  • Empreses alimentàries
  • Empreses del sector de l’hostaleria i restauració
  • Entitats d'iniciativa social
  • Altres organitzacions sense ànim de lucre que presten serveis de distribució d'aliments
  • Consumidors i els espigoladors

Documents consultables

En aquest procés de participació ciutadana és poden consultar els documents següents:

  • Proposta de Decret
  • Memòria general
  • Memòria d’avaluació d’impacte
  • Memòria d’observacions
  • Memòria preliminar i comunicació al Govern

Propostes Veure tots (49)

No és comprensible, i donar lloc a interpretacions especulatives, que hi hagi fins a tres...
Quan el fet es produeix sense haver introduït el producte al circuit comercial, les explotacions...
Necessari detallar el concepte de microempresa a l’article 4.2 .Article 4.2. En virtut de...
Referent a la Secció II / Article 6, considerem que cal tenir en compte que quan una entitat de...
Veure tots (49)
Àrea Departament de Accion Climatica, Alimentacion e Agenda Rurau
Disposa de retorn
Data d'inici Lo 22 de febrièr de 2023
Data de finalització Lo 22 de març de 2023
Referència: II-PART-2023-02-558

Compartís eth ligam:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/participaciomalbaratamentalimentari/embed.js?locale=oc"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/participaciomalbaratamentalimentari/embed.html?locale=oc" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Estadístiques

13

Participants

86

Seguidores

49

Propostes

1

Adhesions