Aprovació del Pla territorial sectorial d’habitatge
Consulta sobre el projecte normatiu inicial del decret per a l’aprovació del Pla territorial sectorial d'habitatge
Quant a aquest procés
Aquest procés pertany a Normativa
L’article 69 de la LTAIPBG preveu la participació de la ciutadania en l’elaboració d’iniciatives normatives, quan, per la importància que tenen o per la matèria que regulen, l’Administració pública considera pertinent obrir una consulta a la ciutadania des de l’inici de la tramitació del procediment administratiu.
Per aquesta raó, i també en compliment del tràmit de consulta pública prèvia d’aquest decret previst a l’article 133 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, de procediment administratiu, es va realitzar una primera consulta pública prèvia. Aquest primer exercici va permetre conèixer les opinions i el posicionament de la ciutadania respecte d’aquells punts que han servit per a una millora.
Es poden consultar les contribucions rebudes per a aquest primer tràmit a l’enllaç
Es considera ara oportú obrir ara una consulta sobre el projecte normatiu inicial.
Objectius del projecte de decret
Aquesta norma té per objecte, l’aprovació del Pla territorial sectorial d’habitatge de Catalunya.
El Pla territorial sectorial d’habitatge constitueix el marc orientador per a l'aplicació a tot el territori de Catalunya de les polítiques que estableix la Llei 18/2007, de 28 de desembre, del dret a l’habitatge (LDH). Aquest Pla ha de desplegar el Pla territorial general de Catalunya, ha d'ésser coherent amb els plans territorials parcials i els plans directors territorials, d’acord amb la LDH.
La principal finalitat del pla com a instrument de planificació de les polítiques d’habitatge a Catalunya és el d’aconseguir que totes les noves llars que es generin durant els propers 15 anys tinguin accés a un habitatge digne i adequat en els termes establerts a les normes del pla.
Sota aquest gran objectiu, el PTSH planteja dos de complementaris com són el d’assolir l’objectiu de la solidaritat urbana i el d’incrementar fins a un 5% els habitatges destinats a lloguer social en el conjunt de Catalunya.
Objectiu de la consulta
L’objectiu d’aquesta consulta, dirigida a tota la ciutadania, és recollir propostes i suggeriments al Decret d’aprovació del Pla territorial sectorial d’habitatge.
Recollir propostes que millorin el contingut i la redacció dels articles des del punt de vista d’una bona comprensió de la ciutadania i rebre aportacions que incorporin aspectes no recollits i que donin valor al Decret d’aprovació del Pla territorial sectorial d’habitatge.
Mecanisme de participació
De forma orientativa es plantegen les preguntes següents:
- Considera que s’ha descrit adequadament el diagnòstic del problema? Hi ha aspectes que no s’han tingut en compte i que haurien de ser valorats en el Pla? Hi ha altres efectes negatius o positius derivats del marc normatiu vigent que s’estiguin produint actualment que no s’han posat en relleu a la documentació?
- S’haurien de preveure altres objectius diferents?
- Cal considerar altres alternatives a les proposades? Hi ha efectes de les alternatives esmentades que no s’hagin tingut en compte i que siguin rellevants?
- Creu que el contingut del Pla és adequat per avançar en la garantia del dret a l'habitatge?
- Creu que les mesures recollides en el Pla afavoriran la qualitat i el bon ús del parc d’habitatges?
- Creu que els diferents sectors relacionats amb l'habitatge (social i econòmic) podran veure's incentivats mitjançant aquest document per tal de poder dur a terme la col·laboració público-privada?
Per tal de fer-nos arribar les respostes a les preguntes plantejades, o qualsevol altre tipus d’aportació en relació amb la consulta, recordeu que heu d’adreçar-vos a l’apartat “propostes” del menú superior. Per realitzar la proposta haureu d’estar donats d’alta al portal.
Després d’aquesta consulta sobre el projecte normatiu inicial s’obrirà el tràmit d’audiència de les persones interessades i d’informació pública previstos als articles 67 i 68 de la Llei 26/2010, del 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya.
Compartir: