" class="part-icon-bars">

Procés participatiu del Pla Europa

#PlaEuropa Contribució ciutadana al llibre blanc que servirà per guiar les futures accions del Govern a Europa

Fase 4 de 4
Redacció del llibre blanc 01/04/2019 - 26/05/2019
Fases del procés

Migracions i perspectiva interculturalista (fòrum en línia fins el 24 de març)

Avatar: Debat oficial Debat oficial
11/01/2019 17:09   3 comentaris 0 adhesions
07 Març 2019
19:00
22 Març 2019
21:00
Número d'adhesions0
Participants 1
Grups 0
Referència: II-DEBA-2019-01-14
Versió 39 (de 39) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/plaeuropa/f/2394/debates/14/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/plaeuropa/f/2394/debates/14/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Pregunta:

Les migracions a la UE: un valor afegit, un deure europeu o una amenaça?

 

Objectius:

1) Debatre sobre els temors que una política de migració oberta disminueixi el sentit de cohesió i identitat social i acabi reduint el suport per l’estat del benestar.

2) Debatre sobre quina política d’immigració i inclusió social s’hauria d’aplicar a nivell europeu (i català).

3) Debatre sobre la situació dels MENA i la relació entre els valors europeus i el tracte actual dels MENA a nivell europeu.

4) Debatre sobre la situació de vulnerabilitat de les persones migrades un cop travessen la frontera i des d’una perspectiva de gènere.

5) Clarificar conceptes: migrants, migració forçada, refugiats. 

 

Paraules claus: immigració, estratègia Mediterrània, seguretat, política de veïnatge de la UE o dels estats membres de la UE, MENA, diversitat cultural, convivència de cultures, entre altres assumptes.

Visualitzeu el debat del passat 7 de març que va tenir lloc entre el secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, Oriol Amorós March; la directora de migracions a Instrategies Gemma Pinyol Jimenéz; portaveu i tècnica en comunicació de l'organització no governamental Open Arms, Mar Sabé Dausà; el fundador i director de l'associació Dunia Katos, Soly Malamine; la integradora social i treballadora del Servei d'Atenció Domiciliària de Barcelona, Carmen Juares Palma. Finalment, la investigadora sènior i coordinadora d'investigació del CIDOB, Blanca Garcés Mascareñas, va ser l'encarregada de moderar aquesta sessió.

Documents marc pel webinar sobre migracions i perspectiva interculturalista:

Per participar en el debat cal enregistrar-se al portal participa deixant un correu electrònic. Si encara no ho esteu, podeu fer-ho aquí.

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Detalls del comentari

Estàs veient un sol comentari

Mostra tots els comentaris

Bon dia,
Donem per iniciat aquest espai de fòrum virtual que articula l’àmbit de Migracions i perspectiva interculturalista, del Pla Europa. Nosaltres serem els responsables de la dinamització dels fòrums, que tenen una durada de dues setmanes i mitja. Concretament, el fòrum sobre Migracions i perspectiva interculturalista estarà obert fins el dia 24 de març.

Cal destacar que l’objectiu d’aquest procés participatiu és facilitar que la ciutadania deliberi i contribueixi al llibre blanc de la Generalitat, que ha de permetre concretar el paper de Catalunya en la definició del futur d’Europa.

Us animem a veure el webinar i esperem les vostres aportacions.

Carregant els comentaris ...