Sessió semi-autogestionada a Barcelona (en col·laboració amb l'ODG)
-
Seu de La Fede, c/Tàpies, 1. Al barri del Raval de BarcelonaCarrer Tàpies nº1, BarcelonaSala de Reunions
-
17:30 PM - 19:30 PM CEST
Sessió del tipus Autogestionada (mixta, atès que es facilitada per l'equip del procés), organitzada en col·laboració amb l'Observatori del Deute en la Globalització.
Durant la sessió, on hi participen persones d'entitats diverses de l'àmbit de les transicions ecosocials justes, es debat presencialment sobre l'eix de debat 3a: Principals prioritats dins el conjunt de polítiques gestionades per la Generalitat de Catalunya. Després d'una breu descripció de l'estat de les finances públiques de la Generalitat de Catalunya, s'obre el debat entorn a quines han de ser les grans polítiques de despeses que s'haurien de prioritzar als pressupostos futurs, i per quins motius.
Els resultats del debat informaran l'elaboració del pressupost de la Generalitat de Catalunya.
Informe_Sessió semi-autogestionada amb ODG Barcelona_Eix 3a_Parlem PressupostosDescarregar fitxerInforme_Sessió semi-autogestionada amb ODG Barcelona_Eix 3a_Parlem PressupostosActa de la trobada
Sessió deliberativa de la modalitat Autogestionades (en aquest cas, semi-autogestionada), on hi participen persones de col·lectius vinculats a propostes de transició ecosocial i justa, en col·laboració amb l'Observatori del Deute en la Globalització.
Després d’una breu introducció teòrica, les persones participants analitzen i debaten les les principals prioritats de despesa pública de la Generalitat. Aquestes prioritats haurien de ser les que guiïn, segons les participants, les decisions d’augmentar la despesa quan s’alliberin marges pressupostaris.
Durant la introducció teòrica, a més d’un context general sobre el funcionament de pressupostos, en aquesta sessió es fa un repàs a rellevants indicadors i informes sobre la situació socio-econòmica a Catalunya i els seus principals reptes, seguit d’una presentació de les 16 agrupacions polítiques de la despesa de la Generalitat.
A partir d’aquí, s’organitzen grups de debat, que analitzen la rellevància de cada línia de despesa i deliberen de forma col·lectiva sobre les seves prioritats. A continuació, en plenària, es recullen els resultats dels debats grupals, i s'obre un debat sobre els aspectes rellevants que consideren les participants. Finalment, es recolliran també votacions individuals.
A la sessió hi participen 12 persones, convocades a través d’una difusió oberta des del Departament d’Economia i Hisenda.
L'informe de la sessió participativa pot llegir-se i descarregar-se aquí.
Compartís