" class="part-icon-bars">

Procés participatiu per a l'elaboració de la Llei del patrimoni cultural

#patrimonicultural Actualització i millora del règim de protecció i conservació del patrimoni cultural català

Fase 2 de 3
Deliberativa 14/10/2024 - 28/11/2024
Fases del procés

Reconeixement patrimonial de les mines d’aigua com a ecohidrotecnologies ancestrals. Un sistema tradicional de captació d’aigua

09/10/2024 23:09  

Es manifesta la necessitat de que les mines d’aigua tinguin reconeixement patrimonial donat els valors polièdrics observats en estudis realitzats. Representen un important patrimoni cultural de gran valor:
Patrimoni material: Tècniques constructives, materialitat pròpia, resiliència, adaptativitat, potencial d’establir nous usos per mitigar el canvi climàtic.
Patrimoni immaterial: Coneixement de la tècnica i l’enginyeria sostenible. Transport d'aigua per gravetat sense ús d’energia.

Número d'adhesions8

Referència: II-PROP-2024-10-89103
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/pp-patrimoni-cultural/f/4110/proposals/89103/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/pp-patrimoni-cultural/f/4110/proposals/89103/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Detalls del comentari

Estàs veient un sol comentari

Mostra tots els comentaris

Proposta molt interessant. Les mines són estructures presents en gran part del territori català, actualment moltes en desús degut al creixement urbanístic i per la desaparició de l'activitat agrícola. La seva recuperació i posada en valor suposaria un actiu ambiental, econòmic (recuperar l'agricultura) i històric a moltes de les nostres ciutats i pobles. Com a societat necessitem recuperar sistemes com aquests que ens acosten els recursos de forma respectuosa amb el mediambient i amb un cost energètic 0.

Carregant els comentaris ...