" class="part-icon-bars">

Procés participatiu per a l’elaboració del Pla d’adaptació al canvi climàtic del PN Cap de Creus

Procés en el marc de projecte Interreg MPA-ENGAGE

Fase 3 de 3
Fase de retorn 15/11/2021 - 30/11/2021
Fases del procés
Ajuda

Són espais d'interlocució entre la ciutadania i l'Administració, on pots aportar les teves opinions, necessitats, propostes i expectatives.

Suma la teva participació a través dels mecanismes que tens a la teva disposició!

Tanca l'ajuda

Quant a aquest procés

Aquest procés pertany a Procés

Aquest procés participatiu s'emmarca en el projecte Interreg MPA-ENGAGE, que té per objecte principal promoure les àrees marines protegides com a espais fonamentals per a l'adaptació i mitigació del canvi climàtic. Des d'un enfocament socioecològic, el projecte desenvoluparà plans d'adaptació en 2 àrees marines de la costa catalana: Parc natural del Cap de Creus i el Litoral del Baix Empordà (Catalunya), així com en diverses àrees marines protegides de cinc països més del Mediterrani: Portofino (Itàlia); Tavolara Punta Coda Cavallo (Sardenya, Itàlia); Parc Nacional de Calanques (França); Brjuni National Park (Croàcia); Zakyntos National Marine Park (Grècia) i Karaburuni (Albània). El projecte implicarà els principals agents de cada zona: gestors, actors socioeconòmics del sector del busseig recreatiu i de la pesca artesanal, autoritats locals i regionals, centres de recerca i públic general.

El procés participatiu té l'enfocament de la quíntuple hèlix (d'acord amb les directrius homogènies per a tots els socis del projecte) , metodologia que identifica els grups d'interès que participaran en l'elaboració dels plans d'acció i les eines per informar-los i involucrar-los.

Es realitzarà al llarg del 2021 amb l'objectiu d'identificar i debatre les mesures d'adaptació que s'hauran d'incloure el Pla d'adaptació al canvi climàtic de l'espai PN Cap de Creus.

Els eixos de debat seran els resultats obtinguts al llarg del primer any del projecte, 2020, en relació la vulnerabilitat socioecològica l'espai protegit i la implementació dels 10 protocols de monitoreig de diferents indicadors de biodiversitat i canvi climàtic, amb l'objectiu de determinar què impliquen per a l'espai en relació la conservació de la biodiversitat i la vulnerabilitat de les activitats que actualment s'hi desenvolupen. Es presentaran un ventall de possibles mesures d'adaptació al canvi climàtic per elaborar el Pla d'Adaptacó al canvi climàtic.

La finalitat del Pla d'adaptació és disposar d'estratègies i mesures per tal que les àrees marines protegides de Catalunya siguin més resilients enfront els impactes del canvi climàtic.

Documents relacionats

Propostes de mesures Veure tots (2)

És important fer un control recurrent sobre les espècies invasores (tant pel que fa a la flora...
Veure tots (2)
Departament Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural
Disposa de retorn
Data d'inici 15 de Juny de 2021
Data de finalització 30 de Novembre de 2021
Referència: II-PART-2021-03-380

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/procescanviclimaticcapdecreus/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/procescanviclimaticcapdecreus/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Estadístiques

2

Participants

27

Seguidores

1

Comentaris

2

Propostes

1

Adhesions

5

Trobades