" class="part-icon-bars">

Procés participatiu per a l’elaboració del Pla d’adaptació al canvi climàtic del PN Cap de Creus

Procés en el marc de projecte Interreg MPA-ENGAGE

Fase 3 de 3
Fase de retorn 15/11/2021 - 30/11/2021
Fases del procés
Torna a la pàgina de procés

Fases del procés

 1. 1
  15/06/2021 - 26/09/2021

  Fase informativa

  Es realitzarà una presentació del projecte als diferents actors de l'àmbit del Parc Natural del Cap de Creus. La presentació serà mitjançant un webinar i es farà de forma conjunta amb els actors de l'àmbit del Litoral del Baix Empordà. A la sessió s'explicaran les accions desenvolupades fins ara en el marc del projecte i els resultats obtinguts en relació a la vulnerabilitat socioecològica. També s'explicarà el procés participatiu i el calendari de trobades.

 2. 2
  27/09/2021 - 14/11/2021

  Fase deliberativa

  1) Primera sessió de participació: Anàlisi i debat sobre l'informe de vulnerabilitat

  • Es presentaran amb més detall els resultats de l’ informe de vulnerabilitat del Parc Natural del Cap de Creus i es podran analitzar i debatre les implicacions per a l'espai en relació la conservació de la biodiversitat i la vulnerabilitat de les activitats que actualment s'hi desenvolupen.


  2) Segona sessió de participació: presentació dels protocols de monitoreig i del ventall de mesures d'adaptació

  • Es presentaran, d’una banda els resultats dels protocols de monitoreig i de l’altra, un ventall de possibles mesures d'adaptació al canvi climàtic, proporcionades per la coordinació del projecte MPA-ENGAGE, per valorar la idoneïtat de la seva possible implementació en l’àmbit marí del Parc Natural del Cap de Creus, en una sessió de debat posterior.


  3) Qüestionari sobre les mesures d'adaptació al canvi climàtic.

  • Es realitzarà un qüestionari en línia sobre les mesures d'adaptació que els diversos actors de l'espai protegit prioritzarien i les que veurien més factibles de portar a terme i incloure en el Pla d'Adaptació al canvi climàtic del PN Cap de Creus.


  4) Tercera sessió de participació: debat sobre les mesures i primer esborrany del pla d'adaptació

  • Es debatran a fons les mesures i s’incorporaran a la discussió les aportacions i suggeriments que hagin arribat via qüestionari.
  • Es prioritzaran les mesures que les persones participants vegin com a més factibles de portar a terme i incloure en el Pla d'Adaptació al canvi climàtic del Parc Natural del Cap de Creus.
 3. 3
  15/11/2021 - 30/11/2021

  Fase de retorn

  Sessió de tancament i presentació del Pla d'adaptació al canvi climàtic de l'àmbit marí del PN Cap de Creus

  Es realitzarà una sessió presencial o virtual on es presentarà el Pla d'Adaptació al canvi climàtic en l'àmbit marí del PN Cap de Creus elaborat amb la participació dels diversos actors al llarg del procés participatiu.