" class="part-icon-bars">

Modificació de ràtios de personal en residències de gent gran

Consulta pública prèvia Ordre BSF/ /2019, de modificació dels criteris funcionals de ratios de personal d'atenció directa nocturna i diürna i d'atenció indirecta a les residències de gent gran

Fase 3 de 3
Retorn 21/05/2019 - 05/07/2019
Fases del procés

Personal gerocultor residències

03/05/2019 09:33  
En avaluació
La meva proposta és: Que el personal dedicat a l'atenció directa (gerocultor/a) no hagi de fer tasques indirectes que no ens corresponen, com fer llits, rentar plats i estris de cuina, escombrar i fregar menjador, col•locar roba als armaris, preparar entrepans..., etc. Hauria d'estar prohibit, tot això ens treu molt de temps que podiem dedicar a l'usuari directament, i donar una atenció de més qualitat. No només necessiten menjar i rentar-se, també que els escoltin.

Aquesta proposta està en avaluació perquè:

Llistat d'adhesions


Referència: II-PROP-2019-05-75588
Versió 2 (de 2) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/ratios/f/2528/proposals/75588/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/ratios/f/2528/proposals/75588/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Detalls del comentari

Estàs veient un sol comentari

Mostra tots els comentaris

Conversa amb Josep de Martí

En els models d'Atenció Centrada en la Persona com el Housing Escandinau o el Greenhouse la gerocultora és un professional flexible que fa totes aquelles tasques , prohibir-ho podria limitar el sorgiment a Catalunya de models que estan sent exitosos a altes països.

Estem a anys llum d'aquest model. Tant de bo les gerocultores poguèssim participar a la vida dels usuaris plenament, ara mateix cobrim les necessitats més bàsiques i fer aquests tasques ens treu temps per decar-los-hi. Model assistencial. Malauradament no deixa de ser un negoci.

En aquest models la cuidadora no neteja, acompanya a l'usuari q ho fa. Si q poden ajudar als usuaris a fer tasques de la vida diaria, pero no fer de per si tasques d'atencio indirecte. Per aixo cal recolsar-se en altres equips de professionals. Hi hem de tenir en compte q no tots volen fer aquests tipus de tasca.
I a algun pais nordic les gerocultores cobren per sobre del salari mitja, cosa q aqui no.

Carregant els comentaris ...