" class="part-icon-bars">

Consulta Pública Prèvia per modificar el Reglament del cos de bombers voluntaris.

Consulta pública prèvia a l’elaboració d’un Projecte de decret pel qual es modifiqui la regulació del cos de bombers voluntaris i del Consell de Bombers Voluntaris de la Generalitat de Catalunya.

Fase 1 de 2
Participació 18/12/2019 - 18/01/2020
Fases del procés

Consideracions per l'App

27/12/2019 16:21  
1. compensació per la instal·lació de l'App. Sent com som un Cos Voluntari, no s´ens pot exigir un volum d'hores de disponibilitat equivalent al 50% de les hores que fa un bomber funcionari, sense cap tipus de compensació 2. que les hores en servei quan no hem posat la disponibilitat en l'app computin com triple 3. que un bomber que faci un minim d'una tercera part de tots els serveis totals anuals del parc no se li tingui en consideració les hores de disponibilitat anuals.

Referència: II-PROP-2019-12-77596
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/reglamentbombersvoluntaris/f/2773/proposals/77596/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/reglamentbombersvoluntaris/f/2773/proposals/77596/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

4 a favor (36.4%)

member-avatar Dami

A favor  Les hores de disponibilitat impedeixen al bomber voluntari fer vida normal pero lo que haurien de tenir una compensació.

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

A favor  

Mol bé

A favor  

Les hores de disponibilitat impedeixen al bomber voluntari fer vida normal pero lo que haurien de tenir una compensació.

Les hores de disponibilitat han de tenir alguna mena de compensació

A favor  

1.-Les hores de "disponibilitat" haurien de tenir proporcionalitat amb el volum de serveis del parc.
2.-El Servei ha de proporcionar la tecnologia per a poder instal·lar l'app.
3.-No és de rebut exigir un nombre d'hores equivalent a mitja jornada anual sense proposar mesures incentivadores o compensatòries (les hores de formació també podrien computar, oferir cursos de comandament, treballs de prevenció també haurien de computar, etc...)

A favor  

A favor

No és de rebut que s'exigeixi un mínim d'hores equivalent al 50 % de la jornada d'un bomber funcionari sense cap mena de compensació. El fet d'estar disponible et limita a fer vida normal impossibilitant fer desplaçaments a més de 10, 15 km del parc, ja que del contrari no pots donar resposta en el temps que el servei demana.

L'app mòbil significa un grau d'implicació altíssim dels bombers voluntaris, ja que les 24 hores dels 365 dies (aquest any 366 dies) informen a temps real de la seva disponibilitat. A més, el seu estat és vinculant i els obliga a fer sortida si tenen els estats d'activació immediata o d'activació diferida (que són els dos estats de disponibilitat quan no s'està de presència al parc). A la pràctica, mai es deixa de pensar en els Bombers i la vida s'organitza entorn a la feina de bomber.

No sé a qui se li ha acudit aquest sistema però és una barbaritat aquesta disponibilitat i requisits que volen imposar, som bombers VOLUNTARIS no matxaques a disposició de la Genialitat. Personalment davant d'aquestes exigències prepararem la renúncia.....

Fantastic post however I was wondering if you could write a little more on this
topic? I’d be very grateful if you could elaborate a little bit further.
Many thanks!
https://bit.ly/2X2rKbA

Mol bé

Conversa amb Gue Banget

素晴らしい投稿ですが、これについてもう少し書いてもらえませんか。
トピック? もう少し詳しく説明していただければ幸いです。
どうもありがとう!Lacak resi Pos Hotel kantorPos

환상적인 게시물이지만 이것에 대해 조금 더 쓸 수 있는지 궁금합니다.
이야기? 좀 더 자세히 설명해 주시면 매우 감사하겠습니다.
감사합니다! https://bit.ly/33VUcQQ

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...