" class="part-icon-bars">

Consulta Pública Prèvia per modificar el Reglament del cos de bombers voluntaris.

Consulta pública prèvia a l’elaboració d’un Projecte de decret pel qual es modifiqui la regulació del cos de bombers voluntaris i del Consell de Bombers Voluntaris de la Generalitat de Catalunya.

Fase 1 de 2
Participació 18/12/2019 - 18/01/2020
Fases del procés

Bases i procés de formació

30/12/2019 13:07  
Bon día, afegir dos punts: 1- Que alhora de fer les bases uns dels requisits sigui la disminució del radi d'empadronament dels aspirants, ja que si fos així l'eficàcia del parc enfront a sortides imprevistes i d'emergència sería molt millor. 2- Que el procés de formació s'agilitzi una mica siusplau, no 3 anys com els de la promo del 2016.
Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2019-12-77619
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/reglamentbombersvoluntaris/f/2773/proposals/77619/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/reglamentbombersvoluntaris/f/2773/proposals/77619/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Conversa amb Hector

Totalment en contra de la disminució del radi d'empadronament, no perqué no entengui el que vols dir del temps de resposta, sinó perqué penso que el que es preten és tornar a la situació anterior on els caps de parc eren els jefes del seu petit reine de taifes i feien i desfeien al seu gust i amb la gent que ells escollien. Si disminuim el radi de padró (que hi puc estar d'acord en part i si s'argumenta bé) que els aspitants de TOTA Catalunya estiguin sotmesos a la mateixa nota de tall (i si el parc es queda buit perqué els aspirants no passen el tall dons que així sigui). El que no pot ser és que entri gent amb un 5 de mitja a la RELL i per contre amb un 9 de mitja a la REMS es quedin sense plaça.

En una distribució de parcs en xarxa arreu del territori, no es pot permetre que un parc quedi buit amb el conseqüent risc per aquell territori i per les persones que hi viuen o hi accedeixen. Amb el teu raonament el que passarà és que només es cobriran les places als parcs propers a les àrees metropolitanes on hi ha més habitants, això no és perquè "els de poble" no passaran la nota de tall sino perquè estadísticament on hi ha més gent també hi ha més aspirants amb possibilitats de passar la nota de tall.
Si al final es decideix el que proposes, vaticino que el 90% dels parcs seran al voltant de les capitals, amb territori totalment descobert.

Entenc la teva preocupació, però no per això em de tenir bombers mediocres que amb prou feines arriben al un 5 de mitja. Per aixó crec que s'ha de ser fidel a la nota de tall. Reitero, entenc la teva preocupació i la comparteixo, però si volem un cos sèrio no podem permetre'ns que ho hagi bombers de "primera"(amb unes notes estratosfèriques) i de "segona" (amb un suficient de mitja). Salut !

Estas prejutjant la qualitat d'un futur bomber en funció d'unes notes a les proves. Unes proves que poden arribar a preguntar foteses que no tenen res a veure amb la feina de bomber i que no tenen en compte el coneixement del territori ni dels riscos associats a l'àrea d'influència del parc de destí.
Amb uns bons cursos a alguna acadèmia (de pagament) es poden aconseguir bones notes.
Unes notes "estratosfèriques" NO són garantia de ser bon bomber ni bomber de "primera".

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...