" class="part-icon-bars">

Consulta Pública Prèvia per modificar el Reglament del cos de bombers voluntaris.

Consulta pública prèvia a l’elaboració d’un Projecte de decret pel qual es modifiqui la regulació del cos de bombers voluntaris i del Consell de Bombers Voluntaris de la Generalitat de Catalunya.

Fase 1 de 2
Participació 18/12/2019 - 18/01/2020
Fases del procés

Canvi de paradigma

30/12/2019 15:43  
La figura del bomber voluntari és anacrònica i ja no és funcional. És per aixó que s'ha de fer un canvi de paradigma. Bàsicament i sense que suposi un detriment en la convocatòria normal d'oposicions a la funció pública, el que s'ha de fer és canviar la relació amb l'administració del bomber voluntari i passar-lo a personal laboral, com ja passa amb molts professionals del cos de bombers com mitjans aeris, sala de control, consultors, especialistes, etc. *llegir document relacionat.

Llistat d'adhesions

i 4 persones més (veure més) (veure menys)

Referència: II-PROP-2019-12-77622
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/reglamentbombersvoluntaris/f/2773/proposals/77622/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/reglamentbombersvoluntaris/f/2773/proposals/77622/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Conversa amb JOAN

Sense desmerèixer els teus raonaments, que puc compartir en part, discrepo en l'anacronisme que indiques sobre la figura del bomber voluntari.
És anacrònic que la majoria de paisos desenvolupats tinguin una estructura de bombers voluntaris?
Pot un pais permetre's el cost que implica una estructura 100% contractada (laboral o funcionarialment)?
Al final semblarà que de tot se n'ha d'ocupar l'administració?
La manca de personal és el principal problema als parcs de bombers voluntaris. Si s'arriba a la conclusió que s'han de contractar, cal que facin altres feines a més de les urgents.

Potser es cert que anacrònic és un terme potser massa dur. El que em vinc a referir és que el model ja no és funcional i està desfasat. En els paisos que menciones, és ben cert que tenen BBVV, peró no tenen les mateixes funcions (competències) o si més no el mateix marge d'actuació que nosaltres, qué bàsicament estem fent la mateixa feina que els BBFF. Gràcies per les aportacions!! i salut :)

Hector totalment d'acord amb tu i el document adjunt.
Respecte a la resposta anterior, es pot permetre, BV no hi han tants tu mateix ho dius que es la principal problematica dels parcs de bombers voluntaris. i afegeixo tambe de la dels parcs de funcionaris.

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...