Consulta pública prèvia a l'elaboració del projecte de decret per la prestació del servei de seguiment farmacoterapèutic mitjançant un sistema personalitzat de dosificació a les farmàcies.
Projecte de decret pel qual s’estableixen les condicions i els requisits per la prestació del servei de seguiment farmacoterapèutic mitjançant un sistema personalitzat de dosificació a les oficines de farmàcia de Catalunya.
FASE DE RECOLLIDA D'APORTACIONS AMPLIADA FINS AL 22 D'OCTUBRE DEL 2021
Quant a aquest procés
Aquest procés pertany a Normativa
El Departament de Salut, en el marc del Pla normatiu de l’Administració de la Generalitat de Catalunya per als anys 2019-2020, impulsa la iniciativa d’un projecte de decret pel qual s’estableixen les condicions i els requisits per la prestació del servei de seguiment farmacoterapèutic mitjançant un sistema personalitzat de dosificació a les oficines de farmàcia de Catalunya.
Amb l’experiència adquirida en aquests anys en la prestació d’aquest servei per les oficines de farmàcia, l’objectiu de la consulta és valorar la possibilitat d’establir un marc normatiu en què es determinin aquelles condicions i requisits que es considerin adients per garantir la prestació del servei per les oficines de farmàcia amb qualitat i seguretat per als seus pacients, avaluar l’àmbit de prestació del servei, si aquest ha de coincidir en l’àmbit geogràfic per a la qual va ser autoritzada l’oficina de farmàcia o si escau delimitar el nombre màxim de pacients a fi de garantir la qualitat, l’equitat i accessibilitat del servei.
Canvis que proposa el nou decret
Regular les condicions d’accés d’aquest servei a les oficines de farmàcia per tal de:
- Definir l’àmbit objectiu amb la concreció dels requisits exigibles per aconseguir una aplicació homogènia dels requisits en la prestació del servei de seguiment farmacoterapèutic amb sistemes personalitzats de dosificació per les oficines de farmàcia.
- Establir les condicions adequades en la prestació d’aquest servei per assolir un sistema personalitzat de dosificació posterior a la dispensació tenint en compte les noves tecnologies.
- Garantir la qualitat del servei farmacoterapèutic amb un sistema personalitzat de dosificació, que permeti incrementar el nombre de pacients dels quals es fa seguiment farmacoterapèutic.
- Millorar el compliment terapèutic dels pacients ambulatoris, facilitant-los la presa de la medicació, per tal que l’ús dels medicaments sigui més segur i eficient, de manera que contribueixi a prevenir i resoldre problemes relacionats amb els medicaments, evitar l’aparició de resultats negatius relacionats amb els medicaments i obtenir una millora dels resultats terapèutics.
- Facilitar l’atenció del pacient de manera compartida entre els diferents professionals sanitaris, tant en l’assessorament al pacient, com en el coneixement de la totalitat de la medicació que pren de manera habitual, la qual cosa permet conciliar el pla terapèutic amb el professional farmacèutic.
- Millorar l’ús racional dels medicament amb una millora en l’obtenció dels resultats farmacoterapèutics i una optimització de la despesa farmacèutica.
- Millorar la detecció dels problemes relacionats amb els medicaments i el control de qualitat.
- Facilitar el seguiment farmacoterapèutic i els possibles canvis en la medicació.
Facilitar que s’apliqui amb garanties jurídiques el compliment de les condicions i requisits en la prestació del servei de seguiment farmacoterapèutic
Compartir: