" class="part-icon-bars">

Modificació del Codi civil de Catalunya en matèria de suports

Acord del Govern pel qual s’aprova la memòria preliminar de l’Avantprojecte de llei de modificació del Codi civil de Catalunya en matèria de suports a l’exercici de la capacitat jurídica de les persones amb discapacitat.

Fase 1 de 2
Participació 30/03/2022 - 29/04/2022
Fases del procés
Ajuda

Són espais d'interlocució entre la ciutadania i l'Administració, on pots aportar les teves opinions, necessitats, propostes i expectatives.

Suma la teva participació a través dels mecanismes que tens a la teva disposició!

Tanca l'ajuda

Quant a aquest procés

Aquest procés pertany a Normativa

La consulta té per objectiu conèixer l’opinió de la ciutadania, en general, i de determinats col·lectius afectats de manera especial per les disposicions que es pretenen aprovar, en particular.Objectius de la consulta


-    Conèixer propostes que permetin entendre les necessitats de les persones amb discapacitat i dels seus familiars.

-    Conèixer el parer de les persones amb discapacitat, el dels seus familiars i el de les entitats que poden prestar suport, pel que fa a les institucions de suport i protecció de les persones amb discapacitat.

-    Conèixer propostes per tal d’aconseguir una regulació de l’assistència que abraci la diversitat de situacions en què una persona amb discapacitat pot requerir suport en l’exercici de la seva capacitat jurídica.

-    Conèixer les propostes dels diferents professionals i operadors jurídics que han d’intervenir en el règim i aplicació de les mesures de suports.Preguntes per a orientar les aportacions


1.- Creieu que l’ordenació definitiva de les normes relatives a les institucions de suport en una única norma facilitarà la interpretació i l’aplicació de les normes de protecció de les persones amb discapacitat?

2.- Considereu que la proposta s’adapta als objectius de la Convenció de les Nacions Unides, de 13 de desembre de 2006, sobre els drets de les persones amb discapacitat?

3.- Penseu que la figura de l’assistència és un instrument adequat per donar suport a una persona amb discapacitat en l’exercici de la seva capacitat jurídica? Enteneu que té en compte la seva voluntat i preferències?

4.- Quins aspectes no previstos en la normativa actual (inclòs el decret Llei 19/2021, de 31 d’agost) s’han de tenir en compte per concloure d’una manera íntegra i definitiva l’adaptació del nostre dret a la Convenció de Nova York.

5.- A grans trets i com a plantejament general, com s’ha d'encabir la institució de l’assistència i dels suports en la futura llei?

6.- Quina problemàtica pot suposar per les persones amb discapacitat la modificació judicial de la capacitat i com ho ha de resoldre la futura llei?Propostes Veure tots (15)

La proposta actual que s’ha fet s’adapta a aquests objectius de forma teòrica, tot i que caldrà...
Proposte resum de les consultes realitzades a famílies i entitats tutelars que treballen amb la...
Tenint en consideració que la proposta de text normatiu encara no estàfeta, considerem que el...
  • Creat el
    27/04/2022
  • 0
  • Número de comentaris: 0
Veure tots (15)
El que es decideix Modificar alguns preceptes del CcC per adaptar-lo d’una manera definitiva a la Convenció de Nova York sobre els drets de les persones amb discapacitat, de 13 de desembre de 2006.
Qui hi participa Està convidat a participar qualsevol entitat, col·lectiu, empresa, administració que se senti vinculada així com qualsevol persona a títol individual.
Departament Departament de Justícia, Drets i Memòria
Grup promotor Departament de Justícia
Unitat promotora Direcció General de Dret, Entitats Jurídiques i Mediació
Disposa de retorn
Data d'inici 30 de Març de 2022
Data de finalització 30 de Maig de 2022
Referència: II-PART-2022-03-476

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/suports/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/suports/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Estadístiques

16

Participants

52

Seguidores

2

Comentaris

15

Propostes

15

Adhesions