El futur de l'aigua a Catalunya (2022-2027)
#tercercicleaigua Processos participatius per al tercer cicle de la planificació hidrològica al Districte de Conca Fluvial de Catalunya
G2_03_Gestió coordinada dels recursos hídrics
Observacions a les mesures proposades per l'ACA. Cal tenir en compte la problemàtica habitual dels contaminants, com poden ser els nitrats que afecten a l’explotació d’aquests aqüífers d’aquest nivell freàtic, a nivell d’ús de pous.
Aquesta proposta ha estat acceptada perquè:
Amb el tema dels contaminants hi ha dues línies de treball. Una primera línia d’incidir en les activitats contaminants per a que deixin de ser-ho (correspon a l’àmbit d’una altra Taula). I una segona línia, el tractament de potabilització d’aigua contaminada. En aquest sentit, l’ACA ofereix subvencions a un organisme local (Ajuntament, consorci o mancomunitat), per ajudar a adequar el tractament a la qualitat de les aigües que tenen. Quan més petit és el municipi i més greu és el problema, l’ACA aporta més percentatge d’ajuda (pot arribar fins el 80% en els municipis més petits), tot i que el municipi sempre ha d’implicar-se posant una part, en el marc de la corresponsabilitat.
Trobades relacionades:
TAULA 3. Contaminació urbana i industrial (GIRONA)
Taller en línia per treballar les propostes sobre "Contaminació urbana, industrial i sanejament" en l'àmbit de GIRONA.
Aquest àmbit inclou les conques del Daró, la Muga, el Fluvià, recs del Madral, les rieres del Cap de Creus, el Sirvent, el Ter i les rieres de Montgrí-Empúries i Cap de Begur-Lloret de Mar.
Aquí pots veure la dinàmica de treball de la sessió
Documents de referència per a la consulta prèvia al taller:
Reportar contingut inapropiat
Aquest contingut no és apropiat?
Compartir: