El futur de l'aigua a Catalunya (2022-2027)
#tercercicleaigua Processos participatius per al tercer cicle de la planificació hidrològica al Districte de Conca Fluvial de Catalunya
G2_21_Gestió de sequeres
Observacions a les mesures proposades per l'ACA. Amb relació als pous i aqüífers, preocupa que actualment al Montseny hi ha una demanda de fer 28 pous per a ús d’aigua industrial. Aquests controls d’extraccions també es posarien en aquests nous pous? Amb controls telemàtics? Preocupa molt a l’entorn del Montseny donat que aquests nous pous poden acabar amb l’aigua de la conca de la riera major.
Aquesta proposta ha estat acceptada perquè:
El sistema telemàtic de piezòmetres està en els aqüífers identificats en el Pla de Sequera, que actualment són una desena. La capçalera de la Tordera o el Montseny de moment no està identificat com una d’aquests aqüífers. Per tant, no hi ha aquest control telemàtic de control on line en aquests punts, i tampoc es planteja. En el Pla de Sequera, pel cas de industries, tenen deure de comunicació de les dades d'extracció les que tenen un consum anual superior a 500.000m3. Les noves concessions requereixen de la implantació d'un sistema d'autocontrol, no obstant cal tenir en compte l'origen de l'aigua en relació a la Llei 22/1973, de 21 de juliol, de Minas i el Real Decret-llei 743/1928, de 25 d'abril.
Trobades relacionades:
TAULA 2. Abastament i recursos hídrics (GIRONA)
Taller en línia per treballar les propostes sobre "Garantia d'abastament, eficiència, estalvi i consum" en l'àmbit de GIRONA.
Aquest àmbit inclou les conques del Daró, la Muga, el Fluvià, recs del Madral, les rieres del Cap de Creus, el Sirvent, el Ter i les rieres de Montgrí-Empúries i Cap de Begur-Lloret de Mar.
Aquí pots veure la dinàmica de treball de la sessió
Documents de referència per a la consulta prèvia al taller:
Reportar contingut inapropiat
Aquest contingut no és apropiat?
Compartir: