" class="part-icon-bars">

El futur de l'aigua a Catalunya (2022-2027)

#tercercicleaigua Processos participatius per al tercer cicle de la planificació hidrològica al Districte de Conca Fluvial de Catalunya

Fase 4 de 4
Fase 4. Sessions de Retorn 01/04/2022 - 31/05/2022
Fases del procés
Acceptades

Nova proposta. Introduir mecanismes per mesurar el límit de nitrats no només per concentració, sinó també per quantitat total que s’aboca en punts concrets. La manera de mesurar els nitrats, que és per 50 mil·ligrams/litre, és un mesura de concentració. Per tant, si s'és més eficient en el regadiu i es redueix la quantitat d’aigua, al final si la fertilització es fa molt bé, es perdrà molt poc nitrogen. Tot i que la quantitat total serà més baixa, si es miren les concentracions als lixiviats, seran molt altes.

Aquesta proposta ha estat acceptada perquè:

El valor de concentració de 50 mg/L nitrats ve fixat per la normativa. Si bé sí que és cert que quan es faci l'estudi dels retons de rec, no es pot mirar solament les contraccions, sinó que s'haurà de tenir en ompte la massa de Nitrogen recollida, que dependrà de la concentració i del cabal.

Trobades relacionades:

TAULA 4. Contaminació associada a pràctiques agrícoles i ramaderes (BARCELONA 2)
04 Març 2021
18:00 - 20:30
Taller en línia per treballar les propostes sobre "Contaminació associada a pràctiques agrícoles i ramaderes" en l'àmbit de BARCELONA 2. Conques d’El Foix i el Llobregat i les rieres d’El Prat de Llobregat i el Garraf Aquí pots veure la dinàmica de treball de la sessió. Documents de referència per a la consulta prèvia al taller: Esborrany Pla de Mesures Taula 4 Esborrany de Pla de Gestió Taula 4.
Referència: II-PROP-2021-03-80614
Versió 2 (de 2) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/tercercicleaigua/f/3054/proposals/80614/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/tercercicleaigua/f/3054/proposals/80614/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots