Informació sobre les galetes que es fan servir a aquesta pàgina web
Utilitzem galetes en el nostre lloc web per a millorar el rendiment i el contingut d'aquest. Les galetes ens permeten oferir una experiència d'usuari i uns continguts més personalitzats des dels nostres canals de xarxes socials.
Ostres! La teva xarxa està desconnectada. El que estàs veient és una versió prèvia de la pàgina desada a la memòria cau i podria ser que el contingut no estigui actualitzat.
Carta Europea de Turisme Sostenible del Parc Natural de l'Alt Pirineu
#CETSAltPirineu(Enllaç extern)
Espai de participació per al desenvolupament del Dossier de la Candidatura a EUROPARC (Fase I)
Sobre aquest consell de participació
El Parc Natural de l’Alt Pirineu (PNAP) va iniciar durant el 2021 el procés per optar a l’acreditació de l’espai a la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS).
Aquest és un espai permanent de coordinació entre entitats, població local i Parc Natural per a la preparació del dossier de candidatura (diagnosis, estratègia i pla d'acció) per obtenir la Carta Europea de turisme sostenible (Fase I) dels municipis que integren el Parc Natural de l'Alt Pirineu i la Xarxa Natura 2000 "Alt Pallars".
La Carta Europea de Turisme Sostenible en espais naturals protegits (CETS) és una iniciativa de la Federació EUROPARC, organització que reuneix Espais Naturals Protegits de 38 països europeus. EUROPARC és l’entitat gestora que concedeix l’adhesió a la CETS als espais protegits, en els quals verifica que hi ha un compromís per aplicar els principis del turisme sostenible. És un mètode i un compromís voluntari; la CETS orienta els gestors dels espais naturals protegits i les empreses turístiques per definir les seves estratègies de desenvolupament de manera conjunta i participada.
Objectius
Augmentar el coneixement sobre l’espai protegit i donar suport, al mateix temps, a la seva preservació perquè pugui ser gaudit per les generacions presents i futures.
Millorar el desenvolupament sostenible i la gestió turística de l’espai protegit i la seva àrea d’influència, tenint presents les necessitats de l’entorn, de la població i les empreses locals i dels visitants.
Implicar les empreses locals en un projecte comú de turisme sostenible. Sense aquesta implicació, no hi ha projecte CETS.
Fases
Fase I. Acreditació d’espais naturals protegits L’espai protegit, amb l’acord i compromís dels empresaris turístics i altres actors locals, sol·licita l’adhesió, i és el territori qui rep l’acreditació de la CETS.
Fase II. Adhesió de les empreses El sistema d’adhesió distingirà, en els espais ja acreditats, aquelles empreses que més i millor s’esforcen per fer sostenible la seva activitat i col·laborar amb els gestors de l’espai. Són les empreses turístiques les que voluntàriament poden sol·licitar la seva adhesió. Aquest reconeixement serà molt més que una altra nova marca de qualitat, perquè, a més, garantirà una autèntica col·laboració entre l’empresa i l’espai protegit per avançar en el desenvolupament d’un turisme sostenible.
Beneficis de l’adhesió
Per a l’espai natural protegit: protecció i conservació del territori, millora de l’oferta turística integrada a l’espai.
Per a les empreses turístiques: disposar d’eines útils per a la sostenibilitat de l’empresa, suport tècnic i promoció en xarxa.
Per al turisme: gaudir d’una experiència singular i sostenible amb major nivell de qualitat dels serveis.
Per a les administracions: oportunitat de millorar la imatge del territori i criteris fiables per distingir empreses i pràctiques sostenibles.
Fase III. Adhesió de les agències de viatges La primera passa fou estructurar un grup de treball, constituït per agents públics i privats, representatius de tot el sector turístic i de l’àmbit de la conservació per establir conjuntament una forma de treball que permetés avançar en les diferents fases que estableix la Federació EUROPARC per assolir de forma efectiva l’acreditació a la Carta.
Àmbit territorial
L’àmbit de la Carta Europea de Turisme Sostenible, CETS, està integrada per tot el territori del Parc Natural de l’Alt Pirineu (PNAP), amb representació en 15 municipis, així com també el territori dels municipis de Baix Pallars, al Pallars Sobirà, i les Valls d’Aguilar i la Seu d’Urgell, a l’Alt Urgell.
D’aquests 18 municipis, 14 corresponen al Pallars Sobirà, i els altres 4 a l’Alt Urgell. Ambdues comarques formen part de l’àmbit territorial de l’Alt Pirineu, a la província de Lleida.
Durant els anys 2021 i 2022 està previst preparar el dossier de candidatura per presentar a la Federació EUROPARC per obtenir per primer cop l'acreditació de la CETS del territori dels municipis del Parc Natural de l'Alt Pirineu, la Xarxa Natura 2000 "Alt Pallars" i la Seu d'Urgell mitjançant la preparació de forma participativa de la diagnosi, l'estratègia i el pla d'acció corresponent.
Composició
El Grup de Treball de la CETS del Parc Natural de l'Alt Pirineu està composat pels següents membres:
Associació de Cases de Turisme Rural del Pallars Sobirà
Associació Empreses d’Esports Aventura del Pallars Sobirà
Associació Guies Interprets del Parc Natural de l’Alt Pirineu
Associació de Productors Agroalimentaris del Parc Natural de l’Alt Pirineu
Document de diagnosis del dossier de candidatura a la Carta Europea de Turisme Sostenible, CETS, integrada per tot el territori del Parc Natural de l’Alt Pirineu (PNAP), amb representació en 15 municipis, així com també el territori dels municipis de Baix Pallars, al Pallars Sobirà, i les Valls d’Aguilar i la Seu d’Urgell, a l’Alt Urgell.
Descripció de les accions que es desenvoluparan. Els objectius, el desenvolupament de cada una, els agents responsables i col·laboradors, els resultats esperats, els indicadors de seguiment, el pressupost i les possibles fons de finançament.
Fem servir galetes per assegurar les funcionalitats bàsiques del lloc web i per a millorar la teva experiència en línia. Pots configurar i acceptar l'ús de galetes, i modificar les teves opcions de consentiment en qualsevol moment.
Essencials
Aquestes galetes permeten la funcionalitat clau del lloc web i ajuden a mantenir a les seves usuàries segures. Es guarden automàticament al navegador i no es poden desactivar.
Tipus
Nom
Servei
Descripció
Galeta
_session_id
Aquesta pàgina web
Permet als llocs web recordar a la usuària dins d'un lloc web quan es mou entre pàgines web.
Galeta
decidim-consent
Aquesta pàgina web
Emmagatzema informació sobre les galetes permeses per la usuària en aquesta pàgina web.
Emmagatzematge local
pwaInstallPromptSeen
Aquesta pàgina web
Guarda l'estat si la notificació d'instal·lació de l'aplicació web progressiva (PWA) ja ha estat vista per la usuària.
Preferències
Aquestes galetes permeten que el lloc web recordi les opcions que s'han triat en el passat a aquest lloc web per tal de proporcionar una experiència més personalitzada a les usuàries.
Analítiques i estadístiques
Aquestes galetes s'utilitzen per a mesurar i analitzar l'audiència del lloc web per a ajudar a millorar-lo.
Màrqueting
Aquestes galetes recullen informació sobre com fas servir el lloc web i es poden fer servir per a proporcionar-te un servei més personalitzat en els diferents espais en què participes.
Ajuda
Són espais d'interlocució estable entre la ciutadania i l'Administració, on pots aportar les teves opinions, necessitats, propostes i expectatives.
Compartir