" class="part-icon-bars">

Agenda Rural de Catalunya

Procés participatiu sobre l'Agenda Rural de Catalunya

Fase 3 de 3
Retorn 08/03/2022 - 08/04/2022
Fases del procés

Ramaderia extensiva_3

09/02/2022 21:06  

Continació: A la muntanya, en el cas concret del boví pràcticament no hi ha engreix d’animals, només hi ha cria fins a 6 o 7 mesos d’edat, i l’engreix es realitza en explotacions extensives d’altres zones de Catalunya. Els animals que només han pasturat és necessari engreixar-los en una granja.

Un tipus de ramaderia sola no és viable, la ramaderia intensiva necessita a l’extensiva i l’extensiva necessita a la intensiva per poder tancar el cercle.

Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2022-02-83488
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/AgendaRuralCatalunya/f/3364/proposals/83488/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/AgendaRuralCatalunya/f/3364/proposals/83488/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Detalls del comentari

Estàs veient un sol comentari

Mostra tots els comentaris

La major part d'explotacions extensives de boví de carn no disposen de les instal·lacions adequades per fer engreix dels seus animals, no és la seva forma de treball tradicional. A part, la seva situació geogràfica ho fa inviable econòmicament, ja que a alta muntanya no hi ha cereals de proximitat i amb herba sol els animals no s'engreixen. Per tant els animals han d'anar de la muntanya a la plana a engreixar-se, on hi ha cereals de proximitat fent que els costos de producció disminueixin. Cada zona ha de fer el que el seu territori li permet no podem engreixar a la muntanya i fer extensiu al pla. Cal fomentar la ramaderia familiar que fixa la gent al territori i que tanca el cicle de l'extensiva.

Carregant els comentaris ...