" class="part-icon-bars">

Procés participatiu sobre l’avaluació del compliment de les obligacions de transparència.

Debatre sobre avaluació per a millorar la transparència de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

Fase 4 de 4
Fase de retorn 01/12/2019 - 29/04/2020
Fases del procés

La possibilitat de crear indicadors agregats

07/11/2019 10:22  
Rebutjada
S'ha destacat que hi ha criteris per la puntuació en els indicadors actuals que, segons els participants, no aporten res a la transparència i que fan sumar, gairebé automàticament, el màxim de punts. Han posat com a exemples: - La necessitat d'entradetes per les dades (un paràgraf explicant què hi ha a la informació) - En el cas de no estar disponible una informació determinada, només fa falta que aparegui en el lloc on ha d'estar penjada una nota advertint que no hi és per sumar el màxim de punts a l'indicador, encara que aquella nota estigui penjada durant 3 anys seguits. Per solucionar aquests aspectes, s'ha proposat: La possibilitat de crear indicadors agregats: Aquests serien calculats a partir d'indicadors més simples, tipus check-list. Tanmateix, aquesta proposta també ha estat criticada en tant que una simplificació excessiva podria contribuir a indicadors buits de profunditat, com li passa a alguns rankings mediàtics sobre la transparència institucional.

Aquesta proposta ha estat rebutjada perquè:

Els quatre indicadors actuals són indicadors agregats, agreguen les obligacions de transparència establertes en l’article 5 de la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern (LTAIPBG), segons s’exposa al model d’avaluació aprovat i a l’Informe d’avaluació realitzat. 

Referència: II-PROP-2019-11-76775
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/AvalTransparencia/f/2624/proposals/76775/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/AvalTransparencia/f/2624/proposals/76775/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...