" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia sobre la creació del Parc Natural de les Muntanyes de Prades

Consulta pública prèvia a l’elaboració del Projecte de decret de declaració del Parc Natural de les Muntanyes de Prades i d’aprovació del seu Pla de protecció del medi natural i del paisatge

Fase 2 de 2
Retorn 01/03/2023 - 30/04/2023
Fases del procés

Protegir i per prohibir?

16/12/2022 17:42  

per protegir CAL prohibir? busquem mesures perquè tothom pugui gaudir de l'entorn d'una manera segura i sense malmetre la zona.
Si hem de tenir un PN on no podrem anar amb BTT, per molts de nosaltres ja estem bé com estem. No pot ser que un PN tot hagin de ser prohibicions i que no notem cap millora els que ens hi passegem.

Referència: II-PROP-2022-12-86350
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/DecretPrades/f/3652/proposals/86350/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/DecretPrades/f/3652/proposals/86350/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

1 a favor (14.3%)

member-avatar Carlos

A favor  Fer PN de les muntanyes de Prades es la manera de dir prou a agressions com la instal·lació de parcs eòlics parcs solars o línies d'alta tensió MAT com la que actualment ja estan programades i grups ecologistes estem en lluita en aquest moment. Senyors, no em de ser egoistes ni cecs. El problema no ve de donar una volta volteta en bicicleta. (Encara que no son tots bons convidats ja que també ens trobem.... brossa, motos, quads, carreres, destrucció de camins dins el bosc, cotxes aparcats, boletaires, etc, en mitg del bosc i no tots cuiden el seu entorn ni els habitants). El problema es molt mes gran. OBRIM ELS ULLS o aviat passejarem en bicicleta sota els cables i Molins eòlics. Els oligopolis estan en marxa desde fa mes de 12 anys i nosaltres tambe per parar totes les bestieses que volen fer. Els em de parar per sempre. Per això el grup ecologista "La Vall Sostenible" formada pels pobles de Maspujols, L'Aleixar I Vilaplana ,estem a favor de l protecció d'aquest espai. Gràcies

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Detalls del comentari

Estàs veient un sol comentari

Mostra tots els comentaris

Si a tota regulació en diem prohibir... Però bé, la figura de Parc Natural no implica massa més possibilitat de regulació de la que hores d'ara té la zona.

Si mirem la jerarquia de manera molt generalista i resumida seria més o menys així: 1- Parc Nacional; 2- PNIN; 3- Reserves naturals ; 4- Parc Natural; 5- ENPE; 6- altres.

La diferències entre ENPE (xarxa natura 2000) i Parc Natural en el tema regulacions és més la coordinació territorial que no pas la capacitat restrictiva que ja ve implicada pel fet de tindre PNIN, reserves naturals i ser ENPE (a quasi bé tot).

Ara mateix ja hi ha capacitat legal per regular l'ús dels camins i senders en tot el territori de les Muntanyes de Prades, o sigui, que la declaració de Parc Natural no aporta més capacitat restrictiva en aquest àmbit.

Bé, tinc entès tot això, si hi ha algú més coneixedor ja esmenarà. 😉

Carregant els comentaris ...