" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia sobre la creació del Parc Natural de les Muntanyes de Prades

Consulta pública prèvia a l’elaboració del Projecte de decret de declaració del Parc Natural de les Muntanyes de Prades i d’aprovació del seu Pla de protecció del medi natural i del paisatge

Fase 2 de 2
Retorn 01/03/2023 - 30/04/2023
Fases del procés

Nom artificiós del Parc Natural. Fins on arriba Prades?

02/01/2023 19:16  

El nom “Muntanyes de Prades” confon. Arbolí no és Prades. Poblacions com Alforja, Vilaplana o L'Aleixar poden sentir-se part de la Serra de La Mussara, però en cap cas de la Serra de Prades.

Serra de La Mussara o Serra de Prades son topònims coneguts i utilitzats històricament. Un nom com "PARC NATURAL DE LA MUSSARA I PRADES" sembla més acurat.

També, incloure "La Mussara" al nom del Parc està més alineat amb un dels objectius buscats: la conservació dels valors culturals.

Llistat d'adhesions

Referència: II-PROP-2023-01-86434
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/DecretPrades/f/3652/proposals/86434/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/DecretPrades/f/3652/proposals/86434/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Imatges relacionades

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Detalls del comentari

Estàs veient un sol comentari

Mostra tots els comentaris

Conversa amb josepM

El Comptat de Prades ja incloïa la Serra de la Llena . Aquest territori amb totes les seves serres ja es coneixia com les MUNTANYES DE PRADES despres de la reconquesta . O sigui que el perimetre del PN es casi el mateix que el del comtat .Per aixo proposo adoptar el nom historic del comptat de Prades per evitar mes especulacions .

Retrocedir a la época del Comtat de Prades per justificar el nom d'un PN és extravagant i pretensiós. En la vida de tots els presents, i varies generacions anteriors, les muntanyes de l'Aleixar, Vilaplana, Arbolí, Alforja,...no son "de Prades".

Doncs vinga que es digui : PN de la Serra de la Mussara , Serra de la Llena , Bosc de Poblet , Serra Alta , Serra llarga , Serra Gran , Motllats ,Tossal de la Baltasana , Serra del Bosc ,Cingles d'Arboli , Cingles de Ciurana ,Cingles de La Gritella , Serra del Pou ; Serra Alta ,.......

Carregant els comentaris ...