" class="part-icon-bars">

Procés participatiu sobre l'avantprojecte de Llei de transició energètica

Llei de bases de la transició energètica de Catalunya i transformació de l’Institut Català d’Energia en l'Agència Catalana d’Energia

Fase 3 de 3
Anàlisi de propostes i retorn 01/02/2023 - 14/04/2023
Fases del procés

Democratitzar l'energia i potenciar les plaques solars per preservar el territori

25/01/2023 17:54  
Acceptades

Farem una transició energètica on manin (un altre cop) les grans empreses energètiques o construïm alternatives de cooperació i locals? Tampoc es pot permetre que siguin les zones rurals i menys poblades (les que menys energia consumeixen) qui hagin de suportar l'impacte visual i ambiental de construir parcs fotovoltaics/eòlics per sustentar les grans ciutats o l'AMB, quan encara queden milers de Km² lliures de teulades d'edificis públics i polígons industrials.

Aquesta proposta ha estat acceptada perquè:

La filosofia de la llei té en compte l'impuls a la creació de comunitats energètiques locals i la participació de la ciutadania en el mercat energètic, especialment a l'article 7 de la llei.
També es considera el màxim aprofitament de les teulades dels edificis (públics, polígons industrials, zones degradades, etc.) per produir energia amb fonts renovables.
A més, el Pla territorial sectorial per a la implantació de les energies renovables a Catalunya (PLATER) és l'instrument que definirà els criteris per al desenvolupament i la no concentració de les instal·lacions eòliques i fotovoltaiques a Catalunya.

Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2023-01-86548
Versió 2 (de 2) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/LTE/f/3647/proposals/86548/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/LTE/f/3647/proposals/86548/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...