" class="part-icon-bars">

Procés participatiu sobre l'avantprojecte de Llei de transició energètica

Llei de bases de la transició energètica de Catalunya i transformació de l’Institut Català d’Energia en l'Agència Catalana d’Energia

Fase 3 de 3
Anàlisi de propostes i retorn 01/02/2023 - 14/04/2023
Fases del procés

Article 7, punt 2: Evitar la destrucció de territori per a la producció de renovables per exportar

29/01/2023 21:40  
Rebutjada

Un grup de 95 entitats i lataformes d'arreu del territori proposem que s'afegeix al final del punt 2 de l'article 7 aquest text: Cal dimensionar de forma acurada les necessitats energètiques de Catalunya en 2030 i 2050 i planificar la instal·lació de macrocentrals renovables de manera que únicament produeixin l’energia necessària per al conjunt de la societat catalana, implementant mesures per evitar la destrucció de territori per a produir renovables destinades a l’exportació.

Aquesta proposta ha estat rebutjada perquè:

El sistema de generació elèctrica de Catalunya es dimensionarà en base a la demanda elèctrica prevista, garantint sempre un adequat equilibri entre la generació i la demanda, evitant un sobredimensionament del sistema de producció.

Tammateix, el futur sistema elèctric català necessitarà el recolzament dels sistemes elèctrics veïns per regular tècnicament el seu funcionament. Per aquest motiu, en determinats moments hi haurà excedents d'energia elèctrica que seran exportats cap a fóra de Catalunya, de la mateixa manera que en altres moments serà necessària la importació d'energia elèctrica d'altres sistemes veïns.

Número d'adhesions0

Referència: II-PROP-2023-01-86557
Versió 2 (de 2) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/LTE/f/3647/proposals/86557/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/LTE/f/3647/proposals/86557/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0%)

Cap comentari amb vots

Deixa el teu comentari

Inicia la sessió amb el teu compte o registra't per afegir el teu comentari.

Carregant els comentaris ...