" class="part-icon-bars">

Procés participatiu nova llei d'activitats cinegètiques de Catalunya

#LleiCinegetica Elaboració de la nova llei d'activitats cinegètiques de Catalunya

Fase 3 de 3
Retorn 07/11/2023 - 30/11/2023
Fases del procés

Competencia municipal per a declarar zones lliures de caça

17/09/2023 09:54  

Molts ajuntaments, impulsats per la demanda social, voldrien declarar el seu territori lliure de caça. Actualment, no compten amb mecanismes per a fer-ho.

Número d'adhesions7

Referència: II-PROP-2023-09-87175
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/LleiCinegetica/f/3659/proposals/87175/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/LleiCinegetica/f/3659/proposals/87175/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

2 en contra (50.0%)

member-avatar MAXIMINO

En contra  Ja que us voleu posar a on no toca, primer, procureu estar minimament assessorats. Els ajuntaments no tenen competencies en temes de caça.

Detalls del comentari

Estàs veient un sol comentari

Mostra tots els comentaris

Conversa amb Amics Acollidors dels Animals Abrera

I tant que sí.
Aquí va un exemple. Abrera, territori lliure de caça al 2017.

https://www.laxarxa.cat/altres/noticia/abrera-suprimeix-la-caca-al-municipi

Exacte, el ajuntament ho va proposar i qui va dictaminar va ser el departament corresponent, no el ajuntament. A mes aclareix que es seguirá caçant sempre que les circumpstancies ho determinin. De totes formes, Abrera, amb la densitat de població que té, nuclis habitats, vies de transport i per tant, zones de seguretat, li queda molt poc marge dintre de les 2000 Ha. que te el municipi.

No canviem el que és una realitat. Ho va dictaminar el departament sí, que no pot fer altra cosa. Aquí es veu clar: el departament fa el que l'ajuntament digui: "Amb aquesta mesura, el Consistori d'Abrera vol garantir la seguretat de les persones i els seus béns en suprimir la utilització de qualsevol arma de foc, incloses ballestes i arcs per a la caça, i permetre així que els veïns puguin passejar tranquil·lament pels camins a camp obert."No diu pas que "El Departament vol garantir, etc.

El D.O.G. nº 8880 de 22.03.2023 hi surt el ordre de vedes i diverses regulacions. Mireu i estudieu el que diuen els punts: 6.1 i 6. 2. es molt interesant.
Si no vaig mal informat a Abrera, teniu una societat de caçadors. Vull dir que, en el entorn mes próxim, teniu gent que practiquen la caça.

Carregant els comentaris ...