" class="part-icon-bars">

Procés participatiu nova llei d'activitats cinegètiques de Catalunya

#LleiCinegetica Elaboració de la nova llei d'activitats cinegètiques de Catalunya

Fase 3 de 3
Retorn 07/11/2023 - 30/11/2023
Fases del procés

Propostes Ong ADDA Llei de Caça. Animals utilitzats per la caça i benestar animal

22/09/2023 18:17  

Els gossos utilitzats per la caça pateixen un tracte discriminatori en relació a la resta dels seus congèneres. La llei de Caça ha de garantir, el benestar necessari per a tots els gossos destinats a aquesta activitat, amb l’obligació de:

Mantenir-los en instal·lacions adequades en bones condicions higiènic/sanitàries i espai suficient que no limiti el seus moviments mentre romanin en les instal·lacions.

Proveir-los d’una correcta alimentació.

Tenir cura de la seva salut física i psíquica.

Facilitar-los atenció veterinària i les revisions.

Tenir-los identificats i vacunats.

Portar un llibre de registre actualitzat amb entrades i sortides, altes i baixes, criança i  naixements.

Durant les activitats cinegètiques no han d’estar sotmesos a cap pressió excessiva que els hi provoqui patiment, maltractament ni esgotament. En cas de patir ferides o accidents han der ser correctament atesos pels veterinaris i cuidats fins la seva recuperació.

Número d'adhesions2

Referència: II-PROP-2023-09-87219
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/LleiCinegetica/f/3659/proposals/87219/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/LleiCinegetica/f/3659/proposals/87219/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

1 en contra (50.0%)

En contra  Penso que es just el contrari, la majoria de gent que tenen gossos, estan en pitjors condicions que els dels caçadors. per desgracia estic massa acostumat a veure gent a les ciutats que tenen gosos grans en un pis petit. Pot ser empesem per aqui. I tot aixo que demaneu u tenen. T'en diria molts que no tenen els requisits. Conec molta gent que tenen gossos en pisos i al llarg dels anys 6/7 començan a tenir artrosi. no conec cap gos de caça que u tingui en edats de 12/14 anys, que son vells ja.

Detalls del comentari

Estàs veient un sol comentari

Mostra tots els comentaris

Bones, tot això que demaneu ho complim de la manera més estricta, i no per que cap llei ens hi obligui si nó per què, per molt difícil que us sembli nosaltres estimem i cuidem molt als nostres animals.
També recordo que la naturalessa del gos és la caça, no portar roba i anar en un carro per no haver de caminar. M'agradaria veure com us començeu a preocupar pels gossos de gran tamany que viuen en un pis i que surten el temps just per fer les seves necessitats.

Carregant els comentaris ...