" class="part-icon-bars">

Participa al Pla director urbanístic de l'activitat econòmica de la Conca d'Òdena

#ConcaParticipa Procés participatiu del Pla director urbanístic de l'activitat econòmica de la Conca d'Òdena

Fase 4 de 4
Fase de retorn 02/03/2021 - 15/12/2021
Fases del procés

La proposta ha de ser diferenciadora

08/07/2020 23:39  
Per ser competitiu has d’oferir una proposta diferent, ja sigui en serveis, producte o zones industrials. Terrenys de dimensions “petites” n’hi ha per tot Catalunya, però terrenys industrials de gran format on una gran empresa es pugui instal·lar i estigui aprop de BCN no n’hi ha cap. Poder oferir un terreny d’aquestes característiques és ser competititu. La gran empresa te necessitat de serveis, d’industria i treballadors. Volem treball i infraestructures? Doncs aquest és el camí.

Llistat d'adhesions

Número d'adhesions1

Referència: II-PROP-2020-07-79087
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/PDUAECOConcaOdena/f/2856/proposals/79087/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/PDUAECOConcaOdena/f/2856/proposals/79087/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

2 en contra (50.0%)

member-avatar Joan Ordi

En contra  És molt discutible que la instal·lació d'una gran empresa de logística es traduís en un factor dinamitzador de l'economia de la Conca d'Òdena. Aquest perfil de negoci de gran extensió es desenvolupa cada cop més en la línia d'una robotització intensiva de l'empresa i la mà d'obra que necessita és minsa i molt desproporcionada respecte de l'àrea de sòl que ha de fer malbé. D'altra banda, els beneficis econòmics de l'explotació del negoci no acostumen a revertir en l'economia local, ja que es tracta de grans empreses que tenen la seu social en un altre indret. A sobre, els ajuntaments de la zona i la mateixa Generalitat "obsequien" aquestes empreses amb exempcions de tributs que, en canvi, sí que han de pagar totes les empreses i negocis locals (greuge comparatiu). I fins i tot se'l atorguen subvencions de centenars de milers d'euros que no retornen mai al país. Finalment, l'impacte mediambiental, ecològic i paisatgístic ofèn la sensibilitat actual i constitueix un abús de poder.

Detalls del comentari

Estàs veient un sol comentari

Mostra tots els comentaris

Joan, aquest potser és el teu camí, però no és l'únic camí.

Carregant els comentaris ...