Informació sobre les galetes que es fan servir a aquesta pàgina web
Utilitzem galetes en el nostre lloc web per a millorar el rendiment i el contingut d'aquest. Les galetes ens permeten oferir una experiència d'usuari i uns continguts més personalitzats des dels nostres canals de xarxes socials.
" class="part-icon-bars">

La qualitat acústica i de cel nocturn del Parc Natural de la Serra de Montsant a debat

#PNMontsant Procés participatiu per elaborar el pla de mesures per preservar i millorar la qualitat acústica i del cel nocturn del Parc Natural de la Serra de Montsant

Fase 3 de 3
Retorn 01/08/2023 - 31/12/2023
Fases del procés

Observatori Astropriorat i fanals amb vidres

11/07/2023 15:21  

Estem veient actualment al nostre territori del Priorat la instal·lació de fanals que tenen 4 vidres (metacrilat) protectors. Els vidres i la tapa de tancament fan dels fanals uns difusors perfectes que envien llum directament cap el cel, per sobre de l'hemisferi superior.

Referència: II-PROP-2023-07-86971
Versió 1 (de 1) veure altres versions

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://participa.gencat.cat/processes/PNMONTacustica/f/3779/proposals/86971/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://participa.gencat.cat/processes/PNMONTacustica/f/3779/proposals/86971/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Imatges relacionades

Comentaris més votats

0 a favor (0.0%)

Cap comentari amb vots

0 en contra (0.0%)

Cap comentari amb vots

Detalls del comentari

Estàs veient un sol comentari

Mostra tots els comentaris

Conversa amb Astrotivissa

Es estrany que un ajuntament ja adherit i sensibilitzat posi quest tipus d'enllumenat, s'haurien de veure les causes i generalitzar les conclusions, ja que pot ser habitual, com canvis de govern no sensibilitzat o informat degudament, enllumenat mes econòmic i que ja no pot incloure en la subvenció, o simplement desconeixement de les característiques tècniques d'aquest tipus de fanals i la conseqüència en la dispersió de la llum. Tot el meu suport, almenys heu pogut acordar que no els facin servir.

Si, de moment no els fan servir, l'objectiu però, es que els retirin per uns altres.

Crec que el problema es el desconeixement per part del Ajuntament i especialment els serveis tècnics, com l'arquitecte municipal, de les directrius del programa del programa de prevenció de la contaminació lumínica i del que realment es vol aconseguir amb aquesta iniciativa. No sols es canviar el llums per uns que diguin que son de 1800K i ja està!

Aixi que el parany està servit quan es fa recerca d'equipament i fanals arreu els subministradors del estat,
perquè no totes les autonomies tenen els mateixos criteris amb aquest tema i podem compar quelcom que sigui inservible a CAT.

Comentari moderat el 04/09/2023 10:45
Comentari moderat el 05/09/2023 13:17

The regulations are clear so the answer to your question is very simple: These types of street lamps are polluting and therefore should be removed.

Com dieu sembla un problema de desconeixement o bé simplement un error al hora d'escollir el model de fanal.
Segons la etiqueta del fanal (en el document adjunt Contaminacio i Astropriorat.pdf ) es pot apreciar que el model és el "XLA LED25" i que segons el catàleg del fabricant (https://www.atpiluminacion.com/files/descargas/catalogos/ClasicosCuadrados(es).pdf) no compleix normativa, donat que té un FHS (Flux Hemisferi Superior) del 2.60%, superior al 1% permès per la zona E1 de protecció.

Es el que crec i a mes, vaig conèixer que las condicions de mesura del FHS es fan amb condicions de laboratori, es a dir, vidres absolutament nets de pols i humitat. Si es així, es probable que ens trobem amb un cas anòmal a l'historia de la enginyeria, on les proves de certificació no es fan amb condicions reals de funcionament. Es com certificar un cotxe provat sense condicions de pluja ;-)

Carregant els comentaris ...

Cal que habilitis totes les galetes per veure aquest contingut.

Canviar la configuració de les galetes